Девет души са загинали в следствие на преминаване на урагана

...
Девет души са загинали в следствие на преминаване на урагана
Коментари Харесай

Девет души са загинали от урагана Агата в Мексико

Девет души са починали в резултат на прекосяване на урагана " Агата " в Мексико, оповестиха държавните управляващи, представени от Ройтерс. Други четирима сега са в неопределеност, оповестиха локалните медии.

" Агата " доближи сушата като вихър от Категория 2 в понеделник следобяд, удряйки брега със скорост от 169 км в час покрай плажния град Пуерто Анхел на тихоокеанското крайбрежие, преди да се разсее във вторник, навлизайки във вътрешността в сушата.

Губернаторът на южния мексикански щат Оахака Алехандро Мурат сподели в сряда сутринта, че 11 са починали, а 33 са изчезнали след бурята.

Държавните управляващи обявиха, че доста от изчезналите са открити, откакто е бил възобновен контактът с отдалечените общности на Оахака.

Националният център за ураганите на Съединени американски щати съобщи в сряда сутринта, че има 80% късмет в Атлантическия океан да се образува циклон от останките на Агата през идващите 48 часа.

" Тази система евентуално ще се трансформира в тропическа меланхолия, до момента в който се движи на североизток над северозападното Карибско море и югоизточната част на Мексиканския залив през идващите няколко дни ", сподели основаната в Маями организация.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР