Девет души са задържани при специализирана полицейска акция за противодействие

...
Девет души са задържани при специализирана полицейска акция за противодействие
Коментари Харесай

Девет души са задържани при спецоперация в Плевенско

Девет души са арестувани при профилирана полицейска акция за противопоставяне на престъпността и опазването на публичния ред се организира през вчерашния ден в плевенска област.

В интервенцията са включени сили на всички районни ръководства, Криминална, Икономическа, Пътна и Охранителна полиция при регионалната дирекция и Зонално жандармерийско ръководство – Плевен; подкрепени от „ Държавно горско стопанство “, „ Българска организация по сигурност на храните “, „ Регионална ревизия по запазване на околната среда и водите “, Национална агенция за приходите и РЗИ.

Основните акценти в инспекциите са свързани с закононарушения против личността и собствеността на жителите, кражбите, противопоставяне на притежанието и разпространяването на наркотични субстанции, разпространяването на контрабандни артикули, надзор на водачите за недееспособност, ръководство след приложимост на опиати и алкохол, както и съблюдаване на скоростните режими.

В хода на интервенцията са формирани три досъдебни производства. Проверени са 472-ма души и 315 моторни транспортни средства. Извършени са инспекции на 17 пункта за черни и цветни метали, седем заложни къщи, седем автоморги, автосервизи и депа, в 15 питейни и увеселителни заведения, в 22 търговски обекта. Регистрирани са осем закононарушения, свързани с опиати, нелегално добита дървесина, нарушавания на Закона за придвижване по пътищата, посочи Цветкова. За нарушавания са формирани 63 акта. Съставени са и 15 акта и констативни протокола от други органи.

Материалите от инспекциите са докладвани в Районната прокуратура в Плевен. 

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР