Девет души са ранените при верижния сблъсък между три коли

...
Девет души са ранените при верижния сблъсък между три коли
Коментари Харесай

9 са ранените при верижния сблъсък до Панчарево, 7 от тях - от 16 до 18 години

Девет души са ранените при верижния конфликт сред три коли на " Самоковско шосе " в региона на Панчарево. Седем от тях са младежи на възраст сред 16 и 18 години. При злополуката има и умрял млад мъж, който е на към 30-годишна възраст.



Сигналът за случая, който е станал при отбивката за Бистрица, е подаден нощес в 22.02 часа. 

По първични данни водачът на лек автомобил губи ръководство, навлиза в лентата за насрещно придвижване и се врязва челно в идващата кола. В тях пък се удря трета кола.

От Центъра за незабавна здравна помощ са изпратени 9 коли за спешна помощ. Пристигнали са и екипи на пожарната и полицията. На място е умрял точно водачът на първата кола. Той е на към 30-годишна възраст. 

В УМБАЛ " Св. Анна " са откарани 3 девойки - на 16, 17 и 18 година Те са и най-тежко потърпевшите. Едното момиче е в сериозно положение. 

" Едното момиче е в извънредно тежко положение, с тежки черепно-мозъчна контузия, гръдна контузия, счупени крака - две ръце и два крайници. Веднага след идването в незабавно поделение се е наложило да бъде интубирано. То е настанено в реанимация и е отчасти нормализирана. Другите потърпевши са отвън заплаха за живота ", сподели шефът на УМБАЛ " Св. Анна " Д-р Славчо Близнаков.

В ИСУЛ е откарано 18-годишно момче.

В " Пирогов " са 2 момчета - на 16 и 18 година, 29-годишна жена, както и 44-годишен мъж и 16-годишният му наследник. 

" Едното момче - 16-годишно - е в детската неврохирургия и няма заплаха за живота му. Другите две момчета са обработени в шокова зала. Те нямат тежки пострадвания и са освободени за домашно лекуване. В доста тежко положение обаче е 29-годишна жена, която е с политравма. Претърпяла е досега интервенции, които бяха за прекъсване на вътрешни кръвоизливи. Тя ще бъде настанена в реанимация ", оповестиха от най-голямата незабавна болница.

Заради тежката злополука придвижването по пътя сред София и Самоков бе лимитирано и бе обезпечен обходен маршрут. Най-вероятната причина е погрешно изпреварване и лишаване на преимущество, като в сектора има знак за ограничаване на скоростта от 30 км/ч. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР