Девет дни след операцията“Жив съм, пошегува се светият отецПапа Франциск

...
Девет дни след операцията“Жив съм, пошегува се светият отецПапа Франциск
Коментари Харесай

Папа Франциск изписан от болницата

Девет дни след интервенцията
“Жив съм ”, пошегува се светият отец

Папа Франциск бе изписан сутринта от римската болница “Джемели ”, където предходната седмица му бе направена интервенция за премахване на херния, породена от интервенция през 2021 година, съобщи АНСА, като се базира на пресслужбата на Ватикана.

86-годишният Франциск напусна болничното заведение в инвалидна количка и помаха на кореспонденти и доброжелатели, които се бяха събрали пред основния вход. “Жив съм ”, пошегува се той.

“Папата е добре. Той е в по-добра форма от преди ”, съобщи пред кореспонденти основният хирург Серджо Алфиери, който оперира Франциск на 7 юни. Алфиери добави, че светият отец е задоволително добре, с цел да може да пътува.

Франциск възнамерява да посети Португалия при започване на август и Монголия в края на същия месец. Всички негови задължения до 18 юни са анулирани.

Традиционно папата почива през целия юли и неделните благословии са единствените му обществени изяви, тъй че той ще може да се възвръща в продължение на един месец преди пътуванията през август, показва Ройтерс.

След като напусна болничното заведение, папата отдаде респект на Дева Мария в базиликата “Санта Мария Маджоре ”, а след това отиде да се види с монахини от института “Мария Сантисима Бамбина ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР