Девет деца са загинали в катастрофи от началото на годината.

...
Девет деца са загинали в катастрофи от началото на годината.
Коментари Харесай

9 деца са загинали в катастрофи от началото на годината, а 964 са ранени

Девет деца са починали в произшествия от началото на годината. Това заяви шефът на Пътна полиция комисар Димитър Мичев. Той добави, че 964 са ранените малолетни.

Мичев очерта и проблем - децата носят тъмни облекла. Това ги прави незабележими за водачите. Затова подчертава от потребността от светлоотразителни детайли по облеклото. Загиналите деца под 6 години са две, а ранените 157. На възраст от 6 до 9 година има едно починало дете и 146 ранени. На възраст от 10 до 14 година има две
починали деца и 306 ранени, а починалите на възраст от 15 до 17 година са четири, до момента в който ранените са 355.
За деветте месеца на 2024 година има общо 5408 тежки произшествия, при които са починали 338 души, а ранените са 6818 души.

Комисар Мичев заяви още, че сега се организира профилирана полицейска интервенция на „ Пътна полиция “ в Добрич и Ямбол, а на 10 октомври такава интервенция ще се организира в Търговище и Пазарджик, написа Българска телеграфна агенция.
От през днешния ден е почнала полицейска акция за потребление на защитни колани в колите и детски столчета при транспорт на деца. Димитър Мичев уточни, че данните се проучват непрекъснато и където има потребност се организират полицейски интервенции.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР