Девет държави - членки на Организацията на американските държави (ОАД),

...
Девет държави - членки на Организацията на американските държави (ОАД),
Коментари Харесай

Бразилия, Аржентина, Мексико и Боливия отказаха да подкрепят антируска резолюция за Украйна

Девет страни - членки на Организацията на американските страни (ОАД), не поддържаха резолюция, осъждаща дейностите на Русия в Украйна. Това беше обявено на 7 октомври по време на 52-рата Генерална асамблея на ОАД, която се организира в Перу, оповестява " Гласове ".

 

Сред тях са най-големите стопански системи на Латинска Америка - Бразилия, Аржентина, Мексико и Боливия.

 

Документът отправяше апел за преустановяване на " съветската експанзия в Украйна " и призоваваше държавното управление на Русия да приключи бойните дейности и да изведе военните си сили и техника от Украйна, както и да се върне към разговора и дипломацията.

 

Напусналите организацията Куба и Венесуела също отхвърлиха да осъдят " дейностите на Русия в Украйна ".

Декларацията беше подкрепена от Антигуа и Барбуда, Бахамските острови, Барбадос, Белиз, Гватемала, Гренада, Гвиана, Хаити, Канада, Колумбия, Коста Рика, Панама, Парагвай, Перу, Доминика, Суринам, Сейнт Китс и Невис, Сейнт Лусия, Тринидад и Тобаго, Уругвай, Чили и Еквадор. Това беше обявено в Twitter на организацията.

Представителите на Аржентина, Боливия, Бразилия, Доминика, Ел Салвадор, Хондурас, Мексико, Никарагуа и Сейнт Винсент и Гренадини отхвърлиха да поддържат антируската декларация.

След 15-ата Конференция на американските министри на защитата (CDMA) на 29 юли Аржентина, Бразилия и Мексико отхвърлиха да се причислят към позицията на Запада за наказание на спора в Украйна. Мексиканските представители прибавиха също, че обстановката към Украйна е отвън компетенциите на CMDA.

През април Съветът на ОАД лиши Русия от статута ѝ на непрекъснат наблюдаващ в Организацията на американските страни. Отбелязва се, че решението е взето в подтекста на съветската специфична интервенция за отбрана на цивилното население в Донбас.

Венецуелският министър на външните работи Феликс Пласенсия осъди решението. Той добави, че ОАД се е трансформирала в ненужен орган, който изцяло е изгубил смисъла си.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР