Девет библиотеки към читалищата в община Родопи“ ще обновят книжния

...
Девет библиотеки към читалищата в община Родопи“ ще обновят книжния
Коментари Харесай

Читалищни библиотеки в община „Родопи“ спечелиха проекти за нови книги


Девет библиотеки към читалищата в община „ Родопи “ ще обновят книжния си фонд, откакто завоюваха планове по Програма „ Българските библиотеки-съвременни центрове за четене и осведоменост ” на Министерство на културата.

 Общата стойност на извоюваните суми възлиза на близо 10 хиляди лв..  Става дума за читалищните библиотеки в селата Брестник, Белащица, Брестовица, Златитрап, Марково, Първенец, Цалапица, Устина и село Ягодово. В взаимозависимост от жителите на обитаемото място, което обслужват, читалищните библиотеки получават разнообразни суми за закупуване на нови книги. Най-голямата сума получава НЧ „ Съзнание -1873 “ в село Брестовица.

С предоставените средства ще бъдат закупени книги от всяка една сфера и други писмени източници, съобразени с осведомителните, културните и просветителните потребности на жителите, обслужвани от съответната библиотека.

Условие по програмата е заглавията от български автори  да бъдат не по-малко от 20% от общия брой.

Основната цел на програмата е възобновяване на библиотечните сбирки, поощряване на интереса към книгата и четенето и подпомагане за развиване на библиотеките като съществени центрове за нематериалност, придобиване на познания и информация, предадоха от общината.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР