Девет американски граждани са сред загиналите в конфликта на Израел

...
Девет американски граждани са сред загиналите в конфликта на Израел
Коментари Харесай

Нова информация за убитите и отвлечените от Хамас

Девет американски жители са измежду починалите в спора на Израел с Хамас. Това заяви представителят на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати.

„ Към момента можем да потвърдим гибелта на девет американски жители. Изразяваме най-дълбоките си съболезнования на жертвите и на фамилиите на всички наранени и пожелаваме на ранените бързо възобновяване. Продължаваме да следим обстановката от близко и поддържаме връзка с нашите израелски сътрудници, изключително с локалните управляващи ", се споделя в изказването на представителя.



Говорителят на Държавния департамент Мат Милър удостовери това известие, като съобщи пред Си Ен Ен:

„ Ние сме в стеснен контакт с държавното управление на Израел, което продължава да организира интервенции по сигурността за разкриване на изчезнали американски жители... и, несъмнено, сме в стеснен контакт със фамилиите на тези девет починали американци и им предлагаме всякаква консулска помощ, която можем да окажем “.

Съединени американски щати не престават да събират информация за американски жители, потърпевши при офанзивата на Хамас.

Тайланд е удостоверил гибелта на 12 негови жители, а други 11 са взети за заложници от терористичната формация, заяви представител на тайландското външно министерство.



Други осем тайландци са приети в болница поради пострадванията си, разясни Канчана Патарачоке.

„ Не желаеме да оповестяваме имената от почитание. Не желаеме роднините да научат новината от медиите, преди да сме осъществили директна връзка с тях “, добави тя.

Израел от дълго време е съществена дестинация за тайландските мигранти, множеството от които работят в селското стопанство. По данни на Министерството на външните работи в Израел има към 30 000 тайландски служащи, като над 1000 от тях са поискали помощ за евакуация.

Тайландското държавно управление възнамерява да изтегля останалите си жители, като самолетите от Кралските военновъздушни сили на Тайланд са в подготвеност, съобщи министър-председателят на страната Срета Тависин.

Сред другите непознати жители, за които се знае, че са починали досега, са двама украинци, 10 непалски жители, един френски жител и един английски жител.

Непалците са били убити, когато терористите са нападнали кибуца Алумим в южната част на Израел в събота, съобщи непалският дипломат Канта Ризал пред Си Ен Ен.

Загиналите са били студенти по селско стопанство, които са учили и работили по програмата „ Учи и печели “ на израелското държавно управление, посочи дипломатът. Посолството работи за репатрирането на телата.

Трима бразилци, двама мексикански жители, непалски студент и английски жител са в неопределеност.

Министърът на външните работи на Мексико Алисия Барсена съобщи в неделя, че двамата мексикански жители, жена и мъж – „ евентуално “ са били взети за заложници от Хамас.

Бразилците и 26-годишният английски жител Джейк Марлоу са били на музикалния фестивал наоколо до границата с Газа, който бе нападнат в събота. Марлоу е работил там като охранител, заяви майка му пред посолството на Израел в Обединеното кралство.

Германското външно министерство допуска, че измежду отвлечените има и немски жители. Един от участниците във фестивала с двойно израелско-германско поданство, Шани Лук, е разпознат във видеоклипове в обществените мрежи, в които е сниман без дрехи и обкръжен от терористи от Хамас.

Междувременно броят на починалите палестинци при ответните удари на Израел в Ивицата Газа набъбна до 560 души, а 2900 са ранени, оповестиха палестинските здравни управляващи.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР