Deutsche WelleТой има турски предци, роден е в Ню Йорк

...
Deutsche WelleТой има турски предци, роден е в Ню Йорк
Коментари Харесай

Той ли ще наследи Тереза Мей?

Deutsche Welle

Той има турски предшественици, роден е в Ню Йорк в британско семейство, само че прекарва огромна част от детството си в Брюксел, където татко му работи в европейските институции. Той може да е идващият английски министър-председател.

И въпреки всичко Борис Джонсън, най-космополитната персона измежду английските политици, е и най-консервативната фигура в процеса по излизането на Англия от Европейския съюз. Той е и индивидът, който евентуално ще наследи Тереза ​​Мей като министър-председател на Англия, откакто тя подаде оставка на 7 юни. Получава името Александър Борис де Пфефел Джонсън, само че е прочут просто като Борис. Негова запазена марка са непокорната му руса коса и обърканата му изразителност. Злите езици от дълго време приказват за ексцентричната му природа, в това число пристрастеността му към колоездене, измачканите костюми и именитата липса на акуратност. Гласоподавателите му простиха политическите изцепки, както и желанията му към красиви, умни дами. Лондонските таблоиди му лепнаха прякора " Борис любовчията " - поради извънбрачните му връзки. Въпреки това Борис Джонсън не трябва да се подценява - в това се увери през тази година и Тереза Мей.

След като приключва влиятелния лицей “Итън ”, Джонсън следва типичен науки в Оксфорд. В продължение на десетилетия детството му е представяно в медиите като идилично. Но предходната година по-малката му сестра Рейчъл, известна журналистка и анти-Брекзит кандидатка за Европейския парламент разкри пред “Сънди Таймс ”, че майка им, художничката Шарлот Джонсън, страда от меланхолия и „ бързо разрастващо се обсесивно-компулсивно разстройство “, поради което се е налагало да лежи дълго време в психиатрична клиника. Младият Борис и трите му братя и сестри са отгледани от бавачка, която се грижи за тях, до момента в който татко им Стенли работи като чиновник в Европейската комисия в Брюксел.

 

Цялата обява ТУК
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР