Deutsche Börse AG обяви в четвъртък, че главният изпълнителен директор

...
Deutsche Börse AG обяви в четвъртък, че главният изпълнителен директор
Коментари Харесай

Директорът на Deutsche Börse подава остава в края на годината с оглед на продължаващото разследване срещу него



Deutsche Börse AG разгласи в четвъртък, че основният изпълнителен шеф на немската борса Карстен Кенгетер ще подаде своята ефикасна оставка на 31-ви декември предвид на продължаващите следствия против него, свързани с хипотетичната търговия с вътрешна информация.

" Г-н Кенгетер предложи да се отдръпна, с цел да разреши на компанията да насочи своята сила назад към клиентите, бизнеса и нейното развиване и с цел да бъдат избегнати по-нататъшни отрицателни въздействия, породени от вървящото следствие ", съобщи Deutsche Börse.

Договорът на господин Кенгетер като основен изпълнителен шеф трябваше да завърши през март 2018-а година, показва организация MarketWatch. Той обаче беше подложен на напън от началото на актуалната година, откакто прокуратурата стартира следствие за хипотетичната търговия с вътрешна информация, обвързвана с препоръчаното от Deutsche Börse AG обединение с Лондонската фондова борса (London Stock Exchange - LSE), което в следствие претърпя неуспех. Разследването се концентрира върху това, дали първичните секрети диалози за вероятно обединение с LSE към този момент са били в ход, когато Кенгетер е закупи 60 хиляди акции на немският борсов оператор в края на 2015-а година на стойност 4,5 млн. евро.

Оставката на Карстен Кенгетер е реалност, откакто съд в Франкфурт отхвърли по-рано тази седмица предлагането да бъде прекратено следствието против шефа на Deutsche Börse и върна делото на прокуратурата.

Официалните проекти за обединение на двете водещи европейски тържища бяха оповестени през февруари 2016-а година, само че в следствие съглашението на стойност 28 милиарда евро претърпя неуспех през март тази година, когато  Европейската комисия блокира договорката, опасявайки се, че това би довело до ефикасното основаване на монопол.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР