Deutsche Bahn е увеличила дълговете си през 2019 г. и

...
Deutsche Bahn е увеличила дълговете си през 2019 г. и
Коментари Харесай

Германските железници се нуждаят от €3 милиарда

Deutsche Bahn е нараснала задълженията си през 2019 година и немските железници изпитват изострен дефицит от €3 милиарда, с които да посрещнат финансовите си отговорности, гласи отчет на Federal Court of Auditors, представен от Deutsche Welle.

Държавната компания е надхвърлила избрания по-рано таван за дълга за 2019 година още към края на полугодието. Към момента тя има дълг с €1,5 милиарда повече, в сравнение с държавното управление ѝ разреши.

Ако Deutsche Bahn не успее да запълни финансовия дефицит, " няма да може да се финансира сама ", сочи отчетът. Авторите му чака ликвидността да остане проблем за компанията до 2023 година

В отчета се предлага продажбата на английската транспортна компания Arriva, както и на DB Schenker - логистичния ѝ клон, с цел да финансира плановете си. Продажбата на първата към този момент се разисква.

Министърът на превоза на Германия Андреас Шойер съобщи, че чака " ясни отговори " от компанията по отношение на бъдещите ѝ проекти. Той уточни още, че е предложил преструктуриране и понижаване на разноските.

В свое известие, оповестено в четвъртък, Deutsche Bahn отговори, че не виждала отчета, раздаден на немските депутати, както и че " има явен проект за милиардите, вложени във влакове, инфраструктура и чиновници ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР