Детството отминава, но детското в някои от нас остава. Всеки

...
Детството отминава, но детското в някои от нас остава. Всеки
Коментари Харесай

Трябва ли да запазим детското в нас?

Детството отминава, само че детското в някои от нас остава. Всеки човек пораства и идва време, в което би трябвало да тръгне по своя път и да поеме отговорностите, които животът му сервира. Но при някои от нас, въпреки и пораснали към този момент, детето още е някъде там в нас и не желае да си тръгне. Трябва ли да запазим детското в нас?
Детското в „ големите” – детското в „ големите” е не чак толкоз рядко срещано събитие. Има доста хора, които от дълго време не са деца. Но има и такива хора, които са пораснали от дълго време и все пак детето в тях още живее.
„ Порасналите” – възрастните, които са пуснали детето от тях от дълго време да си отиде по-трудно могат да се провиснал, да оставят проблемите за малко настрани, да се опитат да избягат от сивото всекидневие, да пуснат на воля детското в себе си да се изяви за избран интервал от време и да наклони везните към себе си. Тези хора не могат да си разрешат да бъдат някой различен даже за напълно малко време и да се освободят от оковите на проблемите, които ни застигат съвсем всеки ден. „ Порасналите “ към този момент са не запомнили, че могат да бъдат щастливи по-детски и да изпитат страсти, които не са присъщи за тях самите.
„ Децата” – тези, които не са пуснали детето да си тръгне и го носят в сърцето си, по някакъв метод са по-щастливи от „ порасналите”. Така е, тъй като, когато детското се обади и наклони везните към себе си, това значи, че е настъпил моментът, в който би трябвало да дадем независимост на възприятията и страстите си. Настъпило е време да си дадем отмора и да бъдем себе си без да се крием, без да се срамим, че в действителност давайки независимост на детското в нас,да се обади‘, демонстрираме същинската си същина. Запазете детето в себе си Тези, които сме в действителност – защото към този момент сме огромни и би трябвало да се държим като възрастни, да поемаме отговорности, да бъдем рационални и да мислим с главата си, а не да даваме огромно поле за изява на страстите си и детето в нас се постанова през множеството време да бъде,заключено‘ вътре в нас. Но щом настъпи моментът за отмора, тогава ние – тези, които към момента пазим в сърцето си детето, можем да бъдем тези, които желаеме и да не се срамим да се покажем. Да бъдем същински, да покажем кои сме в действителност и да не се срамим от това, че детето в нас още е живо!
Прочетете още
Ето и няколко метода да запазим детето в себе си за по-дълго:

1. Слушайте Спайс гърлс или Coco Jambo – Всички си спомняме шлагерите им и преди какъв брой години беше съвременно да ги слушаме, нали? Само внимавайте да не счупите леглото, до момента в който скачате на него – въпреки всичко сте пораснали.

2. Пазарувай понякога с майка си – Въпреки, че си огромна и сама си плащаш сметките мама ще поеме най-малко половината от разноските ти по време на шопинг.

3. Да легнеш на пода, гледайки телевизия, гушнала огромния плюшен мечок – толкоз сладко!

4. Гъделичкайте се с гаджето си – Детска игра, която ще разсмее и двама ви, и ще помогне на детето прикрито във вас да се покаже.

5. Задължително отиди на лунапарк или цирк – Изпробвай колкото можеш повече атракции – виенско колело, гондола, батут. Хапни си и захарен памук. Ако успееш да накараш и сътрудникът ти да те последва удряш двойно бинго.

6. Въпреки, че всички имат мобилни телефони ти използвай домашния (както в положителното остаряло време), с цел да приказваш най-малко 1 час с приятелката ти. Нищо, че постоянно сте дружно!

7. Направи си албум, като този на манекенките и слагай в него всяка година по една твоя фотография. Така ще проследиш резултата на “преди и след”, тъкмо както в детските години.

8. Карай колело в парка – Когато бяхме деца едно от нещата, което ни забавляваше беше карането на колело. Защо да не се пораздвижиш на въздух, като оставиш велоергометъра във фитнес залата?

9. Ритуалът 15-ти септември – Влез в ролята на ученичка и купи за офиса си нови писалищен материали – бележници, химикалки – по този начин ще направиш дилемите си по-приятни.

10. Пий шоколадово мляко – Освен, че ти беше обичано като дете, можеш да върнеш този спомен, тъй като пиенето на шоколадово мляко е доста потребно и след подготовка.

Разбира се няма по какъв начин да върнем тази скъпа част от живота ни – детството. Можем понякога да си позволим да се отпуснем, като изпробваме някои от горепосочените неща и да създадем детството на децата ни в действителност незабравимо!

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР