Детското отделение на врачанската болница няма да се закрива, увери

...
Детското отделение на врачанската болница няма да се закрива, увери
Коментари Харесай

Търсят шестима педиатри за болницата във Враца


Детското поделение на врачанската болница няма да се закрива, увери здравният министър

Здравният министър увери след посещаване в болничното заведение във Враца, че ще бъдат открити шестима педиатри за детското поделение и казусът ще се реши до седмица. 

Проф. Христо Хинков увери, че ще бъдат взети лекари и специализанти от София, като чакаме общината във Враца също да помогне и да даде вероятност на болничното заведение. Държавата е подготвена да отпусне пари на МБАЛ „ Христо Ботев “ във Враца, само че казусът би трябвало да се реши редовно, а освен като се закърпи тази кръпка, сподели министър Хинков.

Той заяви, че още не е приел оставката на шефа на болничното заведение доктор Кети Ценова, която е поискала да се отдръпна, защото не може да реши казуса с напускащите педиатри.

Общината ще помогне с обезпечаването на общински жилища за педиатрите, които ще дойдат от София да работят в детското поделение на врачанската болница.

Здравният министър проф. Христо Хинков отхвърли изказванията, че детското поделение било губещо.

„ Това значи, че не се вижда цялостната работа на болничното заведение. Болницата не се състои единствено от печеливши и губещи отделения. Оставката е в тази чанта. Сега ще я запитвам за какво подава оставка и по-късно ще реша “, изясни министър Хинков.

От 15 до 30 август Детското поделение ще е затворено. Ако дойде дете със незабавен случай, то няма да бъде върнато, оповестиха още от болничното заведение.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР