Детското отделение на МБАЛ Д-р Братан Шукеров“ в Смолян ще

...
Детското отделение на МБАЛ Д-р Братан Шукеров“ в Смолян ще
Коментари Харесай

Затваря Детското отделение в Смолян

Детското поделение на МБАЛ „ Д-р Братан Шукеров “ в Смолян ще бъде затворено краткотрайно заради дефицит на лекари и опция да реализира активност.

За обстановката са известени министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев, Регионалната здравна ревизия, Районната здравноосигурителна каса, стана ясно през вчерашния ден. 

Причината за създалата се обстановка е липса на лекари и невъзможността да се покрие месечният график.

Наскоро в болничното заведение са се пенсионирали началникът на отделението и още един доктор. Другите експерти са в отпуск по майчинство, във краткотрайна неработоспособност и в полагаем годишен отпуск.  

През месеците декември, януари и февруари отделението продължи да работи с лекари от други лечебни заведения. В дежурствата даже се включи ръководителят на Здравната комисия в Народното събрание доктор Даниела Дариткова. За страдание, и това не оказа помощ. Възникналата обстановка е обсъждана от Съвета на шефовете на регионалната болница. Оттам обясниха, че въпреки положените старания и водените диалози с огромен брой педиатри, не е допустимо да се подсигури задоволителен брой лекари според условията на медицински стандарт по педиатрия. 

За незабавните случаи приемното Спешно поделение продължава да работи и пациентите ще бъдат обслужвани според стандартите. Тези, на които се постанова стационарно лекуване, ще бъдат насочвани към МБАЛ-Мадан.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР