Детско-юношеска студия за сценични изкуства Аллегра“- Стара Загора с финансовата

...
Детско-юношеска студия за сценични изкуства Аллегра“- Стара Загора с финансовата
Коментари Харесай

Децата от „Allegra“ и Фондация „Искам бебе“ с благотворителен спектакъл в Дома на културата

Детско-юношеска студия за театрални изкуства „ Аллегра “- Стара Загора с финансовата поддръжка на НФК по „ Програма за възобновяване и развиване на организации в региона на любителското творчество “ гостува в Пловдив с благотворителния театър за деца „ Пътешествие във времето. Орисниците “ по сюжет на Мария Донева .

Ако желаете да станете очевидци на едно незабравимо духовно прекарване в магичния свят на Орисниците, заповядайте на 8 януари 2024 година от 19:00 часа в ДК „ Борис Христов “.

Благотворителни предложения можете да закупите в Ресторант Амстердамъ – в квартал Капана. Можете да резервирате на тел. 0886 39 49 30 или на страницата на „ Allegra “, както и на място преди спектакъла.

Спектакъл. Снимка: Община Пловдив

Събраните средства от благотворителния театър ще бъдат употребявани за осъществяване на идващите авторски планове на студията , а част от тях ще бъдат дарени на Фондация „ Искам бебе “ в поддръжка на семейство с репродуктивни проблеми от Пловдив. Спектакълът се осъществя с общителната поддръжка на Община Стара Загора и Община Пловдив.

„ Пътешествие във времето. Орисниците “ е магичен учебен театър, който ни придвижва в царството на Орисниците на изкуствата – балет, опера, спектакъл, пантомима и изобразително изкуство. Изнервени да чакат неродените деца, които би трябвало да бъдат орисани с гений за изкуство, те изпадат в смешни обстановки на състезание. Внезапно се появява Разпоредителят, който не разрешава на Неродените деца да се занимават в изкуство. Защо той е толкоз неприятен, какво научават децата за изкуствата, до момента в който пътешестват в тайнствения свят и дали ще се преборят за правото си да създадат избор в живота ще разберете на 8 януари .

Музикална среда на спектакъла е основана по творби на Алекс Кюн, Биляна Чокоева, Георги Цветков, Чайковски, Мусоргски, Шопен, Григ, Бизе, Копланд, Чаплин и други Режисура и хореография – Радост Младенова – Арабаджиева.

Спектакъл. Снимка: Община Пловдив

„ Настъпи времето, в което децата учат нас – възрастните на добротворство и съпричастност. Дойде времето, когато ние – възрастните би трябвало да дадем късмет на децата да изкажат мнението си мощно и ясно, тъй като те са най-хубавите посланици на положителното. Уникалният благотворителен авторски мюзикъл „ Пътешествие във времето. Орисниците “ гостува в Пловдив с цел да сбъдва фантазии! Мечтите на децата – да творят и да бъдат актьори, като описват вълшебни истории! Mечтите на възрастните – да имат лична рожба. Една неповторима симбиоза, в която две организации Детско-юношеска студия за театрални изкуства „ Аллегра “ и Фондация „ Искам бебе “ си подават ръка с цел да сбъдват фантазии в концепцията „ деца подаряват за деца “. Очакваме ви в Дома на културата в Пловдив “ , показа Радост Младенова-Арабаджиева – ръководител на Сдружение с нестопанска цел „ ДЮССИ Аллегра “, Стара Загора.

Детско-юношеска студия за театрални изкуства „ Аллегра “- Стара Загора е неповторима детска студия, която е без аналог в България с авторските мюзикъли, които основава „ от деца за деца “. Една детска натрупа, която публиката посреща с усмивка и изпраща права, на крайници. Желаещите да поддържат идеята, могат да създадат това и посредством подаяние по сметката на организацията:

Банкова сметка на Сдружение с нестопанска цел „ ДЮССИ Аллегра “ :

BUINBGSF BGN BG51BUIN95611000652367

„ АЛИАНЦ БАНК БЪЛГАРИЯ “ АД

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР