Детските язди на пони са забранени в Париж след кампания за правата на животните

...
Град Париж ще забрани язденето на пони за деца в
Коментари Харесай

Град Париж ще забрани язденето на пони за деца в обществените паркове след кампания на активисти за правата на животните, които казаха, че животните страдат в резултат на практика.

Забраната ще влезе в сила от 2025 г., съобщи Ройтерс в петък.

В продължение на години язденето на пони е било популярна част от парижките паркове като Марсово поле, Парк Монсо и Парк дю Люксембург.

Групата за правата на животните Paris Animaux Zoopolis отдавна води кампания за забраната и лобира пред градската администрация във френската столица с няколко демонстрации и операции за повишаване на осведомеността пред парижки паркове.

В изявление на уебсайта на групата за защита на правата на животните се приветства забраната, като се казва, че „тази победа в Париж представлява важна стъпка към това обществото като цяло да разбере, че животните не са играчки, и да стигнем до свят, в който животните вече не се експлоатират за свободното време.

Кметството на Париж въведе харта за благосъстоянието на понитата през 2021 г. и миналия месец реши постепенно да прекрати предоставянето на лицензи за бизнес оператори за езда на пони след натиск от страна на групата. 

A Петицията на PAZ за забрана на атракциите събра повече от 8400 подписа от членове на обществеността преди забраната да бъде обявена. 

„Понитата не са играчки. Децата не научават нищо за тях от тези разходки, не се създава емоционална връзка. Това просто превръща понитата в обекти за забавление“, каза активистът на Paris Animaux Zoopolis (PAZ) Амандин Сансивенс пред Ройтерс.

Някои местни жители казаха на Ройтерс, че смятат, че забраната е ненужна и че язденето на пони е безобидна форма на детско забавление . 

„За децата това е удоволствие. Те обичат контакта с понитата“, каза Селин Папуен, чиято дъщеря седеше на върха на пони в Parc Monceau, парижки обществен парк, когато говори с Reuters. 

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР