Детските ваксини на срещу ще бъдат налични на 13

...
Детските ваксини на  срещу ще бъдат налични на 13
Коментари Харесай

Детските ваксини срещу Covid-19 идват в ЕС на 13 декември

Детските ваксини на " " против ще бъдат налични на 13 декември, заяви ръководителят на Европейската комисия, представена от БНР.

" В момента сме изправени пред тежко двойно предизвикателство - от една страна, сме посред четвъртата вълна. Имаме 250 млн. инфектирани и над 5 млн. смъртни случаи. От друга, пред нас има нова опасност - разновидността " Омикрон ", сподели фон дер Лайен. Тя напомни, че ще бъдат нужни сред 2 и три седмици, с цел да има цялостна картина за нея. " 77 на 100 от възрастното население в Европейски Съюз е имунизирано, само че близо 1/3 не е, а това прави 150 млн. души. Не всички от тях биха могли да се имунизират, само че голямата част - да ", сподели тя:

" Имаме тази ужасна пандемия, разполагаме с ваксини, които избавят животи, само че те не се употребяват както би трябвало на всички места и това е придружено от съществени разноски в здравните системи. Затова считам, че е разбираемо да водим диспути за това по какъв начин да насърчим и евентуално да обмислим наложителната имунизация в Европейски Съюз. Това би трябвало да се разисква ".
СЗО: Няма потребност от нови ваксини за Омикрон, единствено леки корекции в сегашните
Световната здравна организация (СЗО) не разполага с данни за понижаване успеваемостта на съществуващите ваксини против ковид след...

Фон дер Лайен напомни мнението на здравните специалисти, че цялостната имунизация и подсилващите имунизации дават най-силната отбрана сега против Covid-19. " Сега сме в обстановка, сходна на война - от една страна е вирусът и неговите разновидности, от друга са имунизациите и подсилващите дози и аз желая точно тя да завоюва ", добави председателката на Еврокомисията.

Припомняме, че по-рано през днешния ден здравният министър Стойчо Кацаров сподели, че в България ще бъде публикувана не по-рано от 15 декември. Тази разфасовка е включена в контракта ни с Пфайзер, сподели Кацаров.

 

 

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР