Детските играчки, които святкат и издават звуци, са любими за

...
Детските играчки, които святкат и издават звуци, са любими за
Коментари Харесай

Кои музикални играчки са опасни за слуха

Детските играчки, които святкат и издават звуци, са обичани за най-малките. И колкото са по-шумни и светещи, толкоз повече се харесват на децата.

Според френско изследване измежду 60 милиона консуматори обаче, някои играчки са рискови за слуха на децата. Тествани били над 20 музикални играчки с знак за равнището на тон и по този начин се открило, че доста от тях са прекалено шумни, оповестява famili.fr.

Децибели

Европейската норма е прекомерно висока, разясняват експерти, които упорстват прагът да бъде свален. Сега за общоприетите играчки допустимите децибели са 115, а за тези, които „ се поставят до ухото “ – 80 децибела. За да може човек да се ориентира каква тъкмо е силата на звука, издаван от играчките, учените прецизират, че движещото се метро възпроизвежда 90 децибела.

От юли 2013 година нормите са поправени, само че играчките – не.

Предпазни ограничения

Преди да купите играчката, проверете къде тъкмо е подложен високоговорителят. Може да тествате подаръка, като го сложите покрай вас – така, както ще направи и детето. И в случай че звукът, който издава бръмчащата залъгалка, е нетърпим за вашия слух, бъдете сигурни, че не е подобаващ и за малчугана.

Ако той е получил играчката като подарък, побързайте просто да извадите батериите, преди да я опитва. Така няма да разбере от какво сте го лишили и няма да стачкува.

Източник: Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР