Детските градини у нас вероятно ще отворят до 24 май.

...
Детските градини у нас вероятно ще отворят до 24 май.
Коментари Харесай

Детските градини и ясли ще отворят до 24 май. Столичните млечни кухни - в понеделник

Детските градини у нас евентуално ще отворят до 24 май. Това обяви министър председателят Бойко Борисов, който инспектира строителството на междусистемната газова връзка сред България и Гърция.

" Детските градини се надявам идната седмица за към 24 май, може би и преди този момент, да ги отворим. Това е единственото място, за което сигурно се знае, че покачва болестта - във всички страни, които го направиха. Това е риск, който си заслужава, тъй като работещите родители, връщайки се на работа, би трябвало да могат да си оставят децата ", аргументира се министър-председателят. Той обаче не посочи при какви условия ще отворят врати детските заведения.

От 18 май пък се възобновява активността на Комплексите за детско хранене и кухните по региони в столицата. Потребителите на услугата ще получават храна за деца до 3-годишна възраст от 75 раздавателни пункта в София, съобщи във Facebook зам.-кметът по финанси и опазване на здравето Дончо Барбалов. 

В понеделник родителите ще получават храна против заверените купони за 16 март 2020 година, които не можаха да се употребяват поради въведеното изключително състояние у нас. 

През миналата седмица пространствата, в които се подготвя храната за децата бяха дезинфекцирани и готови за възобновяване на активността, съгласно условията на Столичната районна здравна ревизия и Българската организация по сигурност на храните. На чиновниците на детските кухни бяха направени и проби за COVID-19, посочи Барбалов. В подготовка е и детската кухня в регион „ Слатина “, която ще отвори на по-късен стадий.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР