Детските градини, предучилищните групи в училищата и децата от 1-ви

...
Детските градини, предучилищните групи в училищата и децата от 1-ви
Коментари Харесай

Просветният министър: Децата в градините и от 1 до 4 клас ще са без маска, родителите решават дали да са присъствено

„ Детските градини, предучилищните групи в учебните заведения и деца та от 1-ви до 4-ти клас няма да носят маски , само че когато деца та от 1-ви до 4-ти излязат в коридорите на учебните заведения, би трябвало да носят маски , тъй като там се срещат с други деца. Когато учителят е на разстояние от възпитаници те, може да бъде без маска, само че щом се приближи до деца та, би трябвало да е с маска “. Това разгласи министърът на образованието Николай Денков пред Българска национална телевизия.

„ Има голяма разлика сред това дали сте в затворено помещение, или навън. Заразяването с Коронавирус става главно посредством аерозоли, които на отворено пространство бързо изсъхват, а на закрито се натрупват, по тази причина има огромна разлика сред вътре и вън.

По думите му има опция родителите да избират дали детето им да учи присъствено, или онлайн.

„ До 30 дни детето може да учи отдалечено с позволение на шефа на учебното заведение. За интервал над 30 дни би трябвало позволение от началника на Регионалното ръководство по образованието и то с уверение, че ученикът е стимулиран и се учи добре “, уточни той.

„ Към онлайн образование ще се минава в два случая. Единият е, когато имаме до 10% открити деца с Коронавирус, или в случай че имаме прекалено много учители с Коронавирус и не можем да осигурим присъствено образование, както и в случай че здравното министерство излезе със заповед, че учебните заведения би трябвало да бъдат затворени, или да бъде понижен присъственият банкет – тогава може да се премине на ротация. В взаимозависимост от обстановката, когато се стигне до 10% заразяване на възпитаници те, решението може да се вземе на педагогичен съвет и шефът има задачата да поеме самодейността и да написа до министъра на образованието и науката и министърът издава разрешението. Ако имаме тъмночервена област, тази заповед може да пристигна от Министерство на здравеопазването “, съобщи министър Денков.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР