Детски празник, посветен на здравословното хранене и безопасното прекарване на

...
Детски празник, посветен на здравословното хранене и безопасното прекарване на
Коментари Харесай

Съветът на децата организира празник на здравословното хранене в Бургас

Детски празник, отдаден на здравословното хранене и безвредното превозване на лятната почивка, ще се организира на 14 юли, събота, от 10.00 часа на Открита сцена " Охлюва " в град Бургас.
През целия ден доброволци и аниматори ще забавляват малчуганите и техните родители. Специалисти ще коментират кои са потребните и кои нездравословните храни за децата. Представители на Младежки център-Бургас, Детски център " Дай ръка " и на разнообразни спортни клубове ще показват подобаващите спортове за всяка възраст. " Щурата лаборатория " пък ще забавлява посетителите с забавни химични и физични опити. По време на празника ще има разнообразни ателиета, в които всяко дете може да показва гениите си.
Инициативата се осъществя от Съвета на децата към Държавната организация за протекция на детето (ДАЗД) с поддръжката на Община Бургас.
Съветът на децата е народен съвещателен орган, основан към ръководителя на ДАЗД. В него членуват 33 момчета и девойки, като всяка област се съставлява от едно дете, присъединяване вземат и деца от уязвими групи на квотен принцип. Целта му е да предизвиква детското присъединяване в процеса на разработване и използване на политики за децата. Този съвещателен съвет дава опция на децата да обменят познания, положителни практики и да открият контакти и взаимодействат с държавните институции и неправителствените организации.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР