Детски надбавки без значение от дохода на родителите - това

...
Детски надбавки без значение от дохода на родителите - това
Коментари Харесай

Калфин: Промените в пенсионната система от 2017 г. насам са демотивиращи за хората

Детски надбавки без значение от прихода на родителите - това оферират ръководещите в бюджета за следващата година. Детските надбавки за едно дете да са 40 лв., за две 90, 135 за три деца, а за 4 и повече деца 145 лева. В бюджета за следващата година се планува още минималната заплата да се вдигне от 610 на 650 лв.. Предлага се минималната пенсия да се усили на 300 лв., а оптималната да надвишава 1400 лв.. Не се планува нарастване на оптималния застрахователен предел. Той ще остане 3000 лв.. Така за приходите над 3000 няма да се заплащат осигуровки.

„ Това, което виждам са операции на една система, която губи своя смисъл. Една пенсионна система би трябвало да има логичност. И тази логичност се основава на това кой какъв брой дълго е работил и на каква сума се е осигурявал. С повдигането на минималната пенсия, с случайното слагане на тавана пенсиите, тъй като сега той е привързан с оптималния застрахователен приход, цялата логичност на пенсионната система изчезва. Губи се смисълът с бутането на разнообразни индикатори “. Така разяснява предлагането за увеличението на минималната пенсия някогашният обществен министър Ивайло Калфин в ефира на. 

Промените, които се случват в пенсионната система от 2017 година насам, са демотивиращи за хората да се обезпечават, сподели още Калфин. Според него, могат да се осъвременят всички пенсии. „ Тези 50 лв., които в този момент се дават на пенсионерите, на страната ѝ костват 106 милиона на месец или това е 1 милиард и 300 милиона на година, умерено могат да се осъвременят с този запас безусловно всички пенсии “, съобщи някогашният обществен министър. 

По думите му, има огромен проблем с втория пенсионен дирек и той се крие в регулациите му, където има самоизключващи се постановки. „ Трябва да се даде късмет на частните пенсионни сдружения да потвърдят смисъла на своето битие, само че това е въпрос на законодателство, съобщи Калфин, който не счита, че опцията да се трансферират вноските от втория дирек в Национален осигурителен институт не е опит да се вземат парите от фондовете.

Що се отнася до предлагането всички да взимат детски надбавки без подоходен аршин, според Калфин страната може да направи нещо по-смислено с тези пари, като това детските градини и ясли да станат безвъзмездни. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР