Детски магазин с трима души вътре, когато има отстъпки между

...
Детски магазин с трима души вътре, когато има отстъпки между
Коментари Харесай

Зеленият сертификат съсипа Черния петък СНИМКИ

Детски магазин с трима души вътре, когато има отстъпки сред 25 и 30%? На Черен петък, който прагматичните майки дебнат от месеци, с цел да купят коледни дарове на сметка? Не е за поверие, само че тази година е реалност.

Зеленият документ за вход в огромни търговски обекти унищожи коледното извършване на покупки на майки, бащи, баби, дядовци, стринки и лели. „ Толкова празно в никакъв случай не е било на „ Лудият петък “, обобщава продавач-консултант в „ Хиполенд “, до момента в който поглежда документа на клиент на вратата. " Миналата година на това място се виха опашки от ранни зори и се постановяваше един от нас да играе ролята на „ регулировчик “, с цел да ръководи тълпата ", споделя дамата. През 2020 година по това време важаха други противоепидемични ограничения - в огромните магазини можеше да влиза всеки с защитна маска, само че до стигане на избрана численост, с цел да няма скупчване. Затова хората се пускаха на порции. А по-миналата година, ерата преди ковид-19 се постановяваше да разтърваваме клиентки, стигнали до ръкопашни битки и кавги кой пръв ще вземе определения подарък ", с въздишка си спомня тя. Тогава понеделникът, след „ Лудият петък “, магазините изглеждаха по този начин опоскани, като че ли е имало военни дейности, а не коледен шопинг.



В един от магазините на веригата в Пловдив в този момент е толкоз умерено, че можеш да си избираш, гледаш, връщаш, пробваш играчките и от самото начало съветник да ти е на разположение. Днес по обед в комерсиалния обект имаше не повече от десетина души. Предимно майки, които след отстъпката икономисват солидна сума, изключително в случай че купят всичко за идната Коледа вкупом. В „ Хиполенд “ дните с понижение са два - през днешния ден и на следващия ден, а отбивът от постоянната цена е 25%.



Възрастна двойка предостатъчно мъкнеше столче за хранене за 1-годишното си внуче - подарък, авансово разискван и утвърден от родителите му. От 150 лв. по етикет значимата движимост за всекидневието на мъника им излезе 112.50 лв.. И двамата сме имунизирани, само че до момента не ни се беше налагало да употребяваме зеления документ, изясни госпожа Пенева от името на двамата, до момента в който прилежно сгъваше значимия документ. " Нито вървим по молове, нито по заведения, само че ето в този момент е добре, че имаме документ ", разсъждава тя. Бабата и дядото работили по проект - снахата им дала модела на столчето за хранене и за тях останало удоволствието просто да го купят.

Други родители обаче нямаха подръка някой, който да напазарува вместо тях, и се наложи да обикалят сред щандовете с невръстните си деца. Малчуганите, след първичния ступор, че се намират в море от играчки, не стопираха да търчат и възхитено да ахкат от шаренията в магазина. Младо семейство с 2-годишно дете пък изкара максимума от обстановката, като остави дребното момиченце единствено да си избере подарък. " Да, липсва детайлът на изненада, само че пък сме сигурни, че подаръкът ще е сполучлив ", поклати глава майката.



Имаше и татковци, изпратени с обстоен лист с играчки и съответните им фотоси в телефона, които трябваше да купят на промоция. Мъжете в детските магазини са едни от най-стегнатите и обрани клиенти, демонстрира опитът. Най-големият им проблем е да намерят нещото по щандовете, оттова нататък не се задълбочават доста и тичат към касата.

Въпреки големите табели, че в комерсиалните обекти се влиза единствено със зелен документ, въпреки всичко имаше хора, които взеха решение да се пробват да минат метър. „ Аз сложих еднодозова ваксина през вчерашния ден, не може ли... “. Любезна консултантка обаче цитира заповедта на здравния министър Стойчо Кацаров, че документ за имунизация с „ Янсен “ е годен едвам след 14-ия ден. Току-що имунизираната жена отстъпи, без да се стига до препирни.

В конкурентната верига за детски играчки и артикули „ Комсед “ акцията „ Хепи уикенд “ с 30% отстъпка от цените също върви неенергично. Кампанията е 3-дневна - през днешния ден и двата дни на уикенда. В един от моловете, в другояче час пик за извършване на покупки, в големия магазин имаше десетина майки. Едната сграбчила под мишница симпатичното семейство на прасенцето Пепа Пиг и ултраскъпа кола от друго детско филмче - " Пес Патрул ". " По етикет в действителност е „ ултраскъпа “, а след отстъпката на каса ще стане просто „ скъпа “, усмихва се дамата. " Но, няма по какъв начин, това са написали децата ми в писмото до дядо Коледа ".

Снимки от Валентина Биларева
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР