Детски хор Милка Стоева при Младежки културен център - Бургас,

...
Детски хор Милка Стоева при Младежки културен център - Бургас,
Коментари Харесай

Детски хор Милка Стоева спечели надпяването в сръбски фестивал

Детски хор " Милка Стоева " при Младежки културен център - Бургас, под диригентството на Светла Стоева, завоюва надпяването на хорове в 53-тия фестивал " Мокранчеви дни " в сръбския град Неготин и получи влиятелната премия за хорови осъществявания - статуетка на Стеван Мокраняц. Фестивалът, отдаден на най-важния сръбски композитор Стеван Стоянович Мокраняц, се организира в интервала 15 - 20 септември, шест дни, в които уредниците на този обичаен празник сервират една наситена стратегия от забавни музикални събития.

В първия ден след формалното разкриване, на концертния подиум се срещнаха хорове от Сърбия, Словения, Албания и България - същинска балканска среща на хорови обичаи. Бургаският детски хор отбрани почтено българската школа, като завоюва премията на това " надпяване ". С осъществяванията си бургаските девойки извоюваха освен високите оценки на журито, само че и напълно превзеха публиката, изпълнила до край прелестната зала на културния дом в Неготин. Към премията е поканата за присъединяване на състава като посетител в идващото издание на фестивала.

" Мокранчеви дни " е най-старият музикален фестивал в Сърбия и се провежда от Дома на културата, със съдействието на Община Неготин.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР