Детски хор Дунавски вълни“ към Общинския детски център за култура

...
Детски хор Дунавски вълни“ към Общинския детски център за култура
Коментари Харесай

Детски хор „Дунавски вълни“ с Гран при от Международен конкурс в Румъния

Детски хор „ Дунавски талази “ към Общинския детски център за просвета и изкуство бе отличен с Гран при от 4-тия Международен конкурс за коледни песни и религиозна музика в Букурещ, Румъния. Дипломи за отлични достижения получиха също диригентът на хора Весела Тодорова, както и Гергана Вичева за акомпанимент на пиано.

Конкурсът бе проведен от „ Festival 4 Arts “ и се организира онлайн, като всички осъществявания на участниците бяха оповестени за обществено гласоподаване и оценяване от жури.

С осъществяване на три коледни песни хорът показа България и справедливо зае своето място измежду спечелилите от Румъния, Полша, Малта, Хърватска и Молдова. „ Дунавски талази “ завоюва своята премия в категория „ Аматьори “, раздел „ Хорове “ в трета възрастова група – младежи сред 13 и 18 години.

Журито бе формирано от изявени имена в музикалните среди както на Румъния, по този начин и от други страни. Негов ръководител бе известната румънска оперна певица и учител в Националния университет по музика в Букурещ проф. доктор Силвия Войнеа.

Освен дипломи, тази премия включва отстъпки в цената при присъединяване на хора в майсторски класове и музикални състезания, проведени от „ Festival 4 Arts “ през 2024 година, както и реклама във фейсбук.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР