Детски добавки за всяко дете, пенсии за децата с починал

...
Детски добавки за всяко дете, пенсии за децата с починал
Коментари Харесай

Родители на протест пред парламента, символично погребаха бъдещето на България

Детски добавки за всяко дете, пенсии за децата с умрял родител, съответно опазване на здравето и качествено обучение - това желаеха стотици майки и татковци, ко ито дружно с децата си се събраха на митинг пред Народното събрание, и алегорично погребаха бъдещето на България .
 
„ Ние през днешния ден погребваме бъдещето на нашите деца, само че го вършим показно и това е нещото, което би трябвало да разсъни нашите управници, да се разсънят нашите институции, тъй като през днешния ден това заравяне може да се назова генерална подготовка за това, което следва след 5 години, в случай че продължаваме в същия дух “, сподели една от майките на митинга.
 
Освен майки, и татковци, облечени в черно, обкръжиха паметника на Цар Освободител, и оповестиха война на институциите и законите. Родителите желаеха съблюдаване на правата на децата:
 
„ Ние, като работещи майки, внасяме налози на тази страна и желаеме нашите деца да получат от страната съответно развъждане, лекуване и всичко, което им се поставя “.
 
„ Аз съм един трудещ се човек, импортирам осигуровки. 800 лв. от моята заплата отиват, с цел да се вземат решение сходни проблеми. Аз съм пристигнал тук, с цел да кажа, че желая усъвършенстване и моето дете да има съответно обучение, страната да ни помогне да обучим едно крепко потомство, което по-късно да оказва помощ на страната “, сподели един от бащите на митинга.
 
„ Ние през днешния ден сме тук да обявим война на закона, на институциите, които са абдикирали от нашите деца. Те са забравени “, уточни една от дамите.
 
Сред уредниците на митинга беше Златина Хаджипанайотова, вдовица с три деца, които нямат право на наследствена пенсия, тъй като бащата не е имал нужния застрахователен стаж, и нямат право на лична пенсия, поради рентабилен аршин. Тя изиска радикална смяна в държавната политика към фамилиите:
 
„ При подобен негативен приръст не може родител да проси за лекуване на детето сив народен ефир и да чака четири месеца за отговор от фонд дали детето му има право да живее, или не. И в случай, че страната дава на един емигрант 1300 лв., на един пандизчия 700 лв., а на българското дете дава едвам 40 лв. и то не на всяко, е време за смяна “.
 
След символичното заравяне на бъдещето на българските деца, протестиращите извиха голямо хоро пред постройката на Народното събрание и блокираха придвижването по жълтите павета. Междувременно стана ясно, че общественото министерство ще предложи законодателни промени, с които персоналната пенсия, за която се чака с години, да се трансформира в обществена помощ, без рентабилен аршин. Новият тип подкрепяне може да влезе в действие от началото на 2019-та година и да обхване към 8000 деца.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР