Детската диария е симптом, който предизвиква известна загриженост у родителите.

...
Детската диария е симптом, който предизвиква известна загриженост у родителите.
Коментари Харесай

6 природни средства, когато детето има диария

Детската диария е признак, който провокира известна угриженост у родителите. Въпреки че е едно от най-честите стомашно-чревни разстройства през първите години от живота на малчугана, появяването постоянно е причина за паника.

В множеството случаи зад диарията стои хранителна причина, като тя може да бъде бактериална или паразитна зараза, назадничавост към даден артикул или натравяне.

В допълнение към воднистите и чести изхождания, децата могат да се оплакват от болки в корема, да имат лека температура и други признаци, свързани с дехидратация.

Независимо дали този проблем отшуми бързо, в границите на единствено няколко часа, или продължи по-дълго, значимо е да се възвърне хидро-липидния баланс в тялото, което може да стане и благодарение на някои естествени средства.

Ето какво бихте могли да употребявате в такава обстановка, несъмнено, откакто се консултирате с педиатъра на детето, който следи положението му. И е значимо да ги давате с лъжичка или на дребни глътки, с цел да може то по-лесно да ги одобри, а организмът му да не ги отхвърли.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР