Детската болница е поставена на колене. Единствената специализирана клиника у

...
Детската болница е поставена на колене. Единствената специализирана клиника у
Коментари Харесай

Детската болница спира да приема спешни случаи

Детската болница е сложена на колене. Единствената профилирана клиника у нас -СБАЛ по детски заболявания „ проф. доктор Иван Митев “ ЕАД, стопира да приема незабавни случаи с най-малките пациенти. Това излиза наяве от писмо на изпълнителния шеф, изпратено до няколко институции.

От писмото, което може да видите по-долу, излиза наяве още, че проблемите са грандиозни и непреодолими на този стадий, с цел да може лечебното заведение да действа обикновено. На процедура, до януари месец 2019 година, болничното заведение няма да приема деца, нуждаещи се от незабавна помощ, а ще ги насочват към други две лечебни заведения – „ Пирогов “ и Националната кардиологична болница

За трагичното състояние на болничното заведение, която се смята за най-високото ходило в педиатрията у нас, се заприказва след гибелта на 3-годишният Александър, който умря от двустранна хеморагична пневмония. След случая, екипът на болничното заведение направи опит с подписка да отбрани шефа си, който бе отхвърлен по разпореждане на премиера Бойко Борисов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР