Детската бедност в България е 26%, което на практика означава,

...
Детската бедност в България е 26%, което на практика означава,
Коментари Харесай

Всяко четвърто дете в България е в риск и живее в бедност

Детската беднотия в България е 26% , което на процедура значи, че всяко четвърто българче е в риск и живее в беднотия. Това стана ясно от думите на Кристина Де Бройн от „ УНИЦЕФ “ , която има опит в страни от третия свят като Сенегал, Хаити и Кот д’Ивоар.

Пред „ NOVA “ тя описа, че съгласно нея да бъдеш добър родител значи даване на любяща и грижовна среда , внимание към потребностите и терзанията на децата и насърчаване на тяхната вътрешна мощ за превъзмогване на провокациите на живота.

Като представител на „ УНИЦЕФ “ в България, тя споделя позитивните усещания за страната , която по думите и е гостоприемна и красива с богата просвета, зеленина и планини. Въпреки това, тя акцентира нуждата от старания в битката с детската беднотия , като цитира световен отчет, който демонстрира напредъка в България, само че и слага страната преди всичко във връзка с този аршин в Европейския съюз .

Според Кристина Де Бройн България може да приложи три ограничения за решение на казуса – обезпечаване на достъп до средства за обществена протекция , което включва помощи и за деца и фамилни помощи; достъп до обществени услуги, по-конкретно обучение и опазване на здравето и поддръжка на фамилии по повод фамилна грижа, политики ориентирани към фамилията и децата .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР