Детска площадка в центъра на Лом ще бъде обновена с

...
Детска площадка в центъра на Лом ще бъде обновена с
Коментари Харесай

С дарение и доброволци обновяват детска площадка в Лом

Детска площадка в центъра на Лом ще бъде актуализирана с непринуден труд. Чрез финансово подаяние на Фондацията в социална изгода "Хабитат България " и труда на локални доброволци детската площадка зад Художествената изложба на град Лом ще има нов образ. Инициативата е една от общо 30-те, които се организират в разнообразни общини, заяви пред Радио ВИДИН Минчо Бенев, шеф на Фондацията.
"Започваме с осъществяване на информативен ден, по време на който срещаме основно представители на общинската администрация и заинтригувани жители, които участват с интернационалните, световните и националните политики и регламенти, които контролират достъпа до жилище и жилищните права. Относно доброволческите начинания активизираме доброволци. В Лом те ще бъдат представители на общинската администрация, възпитаници от еко клуба в града, живущи в региона. Ще възобновим детска площадка, като надлежно ще се боядисват другите детайли, кошчета, катерушки, пейки и други Това, което ние вършим в границите на плана, който изпълняваме е, че ние вършим финансово подаяние, с което общините да закупят нужните материали и принадлежности. След това разчитаме на доброволния труд на представители на общините и жителите, просто да подобрим обществената инфраструктура. Ние даваме опция на общините сами да дефинират обекта, който да бъде реновиран и усъвършенстван. "
Проявата стартира през днешния ден, като от 9.30 часа в конферентната зала на Оперативна програма "Общински пазар " - Лом е проведена осведомителната среща. От 14 часа ще стартира и работата по доброволческата самодейност.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР