Детска градина във Варна може да се похвали с нов

...
Детска градина във Варна може да се похвали с нов
Коментари Харесай

Откриха фитнес в детска градина във Варна

Детска градина във Варна може да се похвали с нов фитнес център за най-малките. В детска градина " Морска звездица " има реални фитнес уреди за деца. Те са доста по-малки, само че пък тренировките с тях са напълно същински, оповестява NOVA. 

Уредите са проектирани по подобен метод, че да бъдат безвредни и лесни за потребление, а в същото време с това да обезпечават ефикасни извършения. Според 7 годишния Боби, това е доста значимо за всеки човек. " Хубавото е тъй като, с изключение на да има мускули, човек трябва да има прекрасен стомах ", споделя той.

И макар, че уредите наподобяват по-скоро като играчки, тренировките с тях са напълно същински. " Те са детски фитнес уреди, съобразени са с детския растеж. Имат здрава железна структура, която е покрита с пяна, която е предопределена, особено за деца. В нашия фитнес ъгъл към този момент имаме седем уреда. Две бягащи пътечки, велоергометър, тренажор, гребен тренажор, туистър и степер ", заяви учителят в детска градина " Морска звездица " - Варна Мариета Маркова.

Някои към този момент си имат и обичан апарат. На мен най-вече ми харесва гребена, тъй като е доста занимателен и можеш да станеш доста мощен ", посочва Симона, 7 г. 

" Децата желаят безусловно всеки ден да са тук. Сега да вземем за пример, както времето е неприятно. Това е съвършен метод за нашарване и спортуване на закрито ", споделя учителката им. 

Оказва, че детския фитнес има редица изгоди за развиването на децата. " Всички тези уреди укрепват мускулите на краката и спомагат за координацията на придвижванията. Спомагат също по този начин за вярната стойка и позиция на тялото, което ги прави и доста потребни за децата със специфични просветителни потребности. Разбира се това води и до здравословен метод на живот, както и мотивация за спорт ", посочва Маркова.

След тренировките, който желае, може да подтиква и мозъка си в особено построения STEM кабинет. " Искаме да разчупим рамката, с която децата да могат да учат за техните ползи ", допълва старшият преподавател в детска градина " Морска звездица " - Варна Александра Димитрова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР