Детска градина в Търговище призова за дарение, вместо цветя за

...
Детска градина в Търговище призова за дарение, вместо цветя за
Коментари Харесай

Вместо цветя: Детска градина в Търговище призова за дарение в подкрепа на пострадалите от наводненията

Детска градина в Търговище прикани за подаяние, вместо цветя за първия образователен ден. Идеята на управлението на детска градина „ Снежанка “ е да бъдат заделени средства в поддръжка на потърпевшите от наводненията по Черноморието, оповестиха от екипа на детското заведение.

„ Цветята бързо увяхват! Затова можем да надградим традицията за букет в символ на почитание и признателност към учителя на 15-ти септември, и да създадем нещо по-голямо и трайно “, стимулират решението си преподавателите. Те приканват родителите, в случай че имат опция, вместо да купуват цветя, да дарят парите за подкрепяне на наводнените селища. Децата от потопените села Кости и Бродилово до Царево няма да могат да стартират обикновено образователната година. Семействата там са изправени пред непостижими незабавни разноски за възобновяване на домовете им тъкмо преди 15-ти септември, когато главен разход за родителите е обезпечаването на всичко нужно за началото на образователната година, споделят от управлението на „ Снежанка “.

Това ще е урок по съчувствие и родолюбие за децата ни, а за нас- учителите, най-голяма премия за труда ни, показват още от екипа на детската градина.

Дарителската акция стартира от през днешния ден. Поставени са кутии на входовете на детското заведение, които ще останат там до 20 септември. След това парите ще бъдат преведени по банкова сметка на Община Царево.

Сумата ще бъде добавена към дарителската акция за възобновяване на вредите от естествената буря.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР