Детска градина Слънце“, разположена в подножието на природен парк Шуменско

...
Детска градина Слънце“, разположена в подножието на природен парк Шуменско
Коментари Харесай

Детска градина в Шумен реализира проект Зелена занималня с подкрепата на ЕНЕРГО-ПРО

Детска градина " Слънце “, ситуирана в подножието на естествен парк " Шуменско плато “, завоюва финансиране по програмата " Енерго-Про за обществото “. В търсене на образование с съвременни подходи и тактики, учители от детското заведение аплайваха със своята концепция и бяха утвърдени. Благодарение на получената от Енерго-Про поддръжка беше построена " Зелена занималня “ в двора на детската градина за да се обезпечи спокойна, сигурна и разрастваща среда, в която децата да правят на практика действия измежду природата, да опитват, да задават въпроси и откриват отговори, да влагат грижи, усърдие и обич в нещо свое, което могат да пипнат, покажат и опитат. Чрез обособяването на ъгъл в дворното пространство за изнасяне на образователния развой сполучливо се съчетават игри и образование навън, като в същото време се поддържа екологичното образование за салдото сред живот измежду природа и живот на закрито. Формирането на познания и умения у децата се случва по едно и също време с построяването на отношение към природата и околната среда.

Част от дейностите по плана включват отделяне на " Ботаническо ателие “, библиотека " Чудните блага на природата ", основаване на клуб " Билкарче “, осъществяване на Еньова седмица с галерия на билки, уроци и викторини с комплект " Познай растението “, създаване на оранжерия и плантация за охлюви, занимания под надпис " С радостни игри – здрави, бодри и положителни “ и доста други. Планираните действия за образование на децата навън освен вършат ученето по-интересно, а и спомогнат за основаването на привички за здравословен живот. Едновременно с това се реализира привличане на публичното внимание за създаване на гражданско съзнание за запазване на природата.

Заявления за финансиране по самодейността " Енерго-Про за обществото “ могат да се подават в областите " Детско развиване “, " Опазване на околната среда “, " Изграждане на екологични полезности “, " Устойчиво развиване на градската среда “, " Енергийна успеваемост “, " Безопасно потребление на електроуреди и енергийни уреди “. Приоритетно се утвърждават планове, които имат дълготраен резултат и оферират нови практики за смяна на публичните настройки.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР