„Децентрализация на решенията в образованието е една от мерките, които

...
„Децентрализация на решенията в образованието е една от мерките, които
Коментари Харесай

Дончо Барбалов: Ваксинационното покритие в София е около 30%

„ Децентрализация на решенията в образованието е една от ограниченията, които Софийският щаб реши да следва при взимане на решения за въвеждане на Коронавирус ограничения. “

Това сподели пред bTV заместник-столичният кмет по финанси и опазване на здравето Дончо Барбалов.

От през днешния ден в тъмночервено към този момент е и София-област и се вкарват някои краткотрайни ограничения. Едната е образование на ротационен принцип за учениците над 5. клас.

В София-град към този момент стягане на ограниченията против разпространяването на заболяването няма да има.

„ Ваксинацията в София е към 30% - висока за страната - и преподавателите са с висок % на имунизация. Необходимост има да се обърне внимание на хората над 65 години, при които едвам 18% са имунизирани, би трябвало да насочим напъните си натам “, добави Барбалов.

Според шефа на 119-то учебно заведение " Академик Михаил Арнаудов “ в София Диян Стаматов напълно онлайн образование ще е пагубно за децата.

" Гъвкавостта е доста значима в обстановката, в която се намираме. Там, където имаме заболели и отсъстващи деца, да има онлайн образование, където няма - няма потребност. В нашето учебно заведение са имунизирани 50% от учителите, другите са млади сътрудници “, изясни Стаматов, като добави, че младите в неговото учебно заведение са споделили, че по рекомендация на лекари не се ваксинират.

Той прикани медиците да са по-внимателни в посланията си.

Вижте още във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР