Децата започнаха да рецитират стихчета.Изпълниха песните: Мартенички бели и червени“,

...
Децата започнаха да рецитират стихчета.Изпълниха песните: Мартенички бели и червени“,
Коментари Харесай

ДЯ „Дребосъчета“ приветства Баба Марта

Децата започнаха да рецитират стихчета.Изпълниха песните: „ Мартенички бели и червени “, „ Врабчо и Баба Марта “, Песен за теменужката и Песен за минзухарчето. Включиха се в преносимите игри „ Песен за кокичето “, „ На зелената ливада “ и „ Мечо и пролетта “. Накрая тропнаха хорце „ Писнала гайда шарена “.

Цялостната тема на празника бе обвързвана с пробуждането на природата-появата на първите пролетни цветя и Мечо, който се разсънва от дългия зимен сън и потегля да бере жълто цвете в гората.

Директорът на ДЯ „ Дребосъчета “ Елена Попова приветства децата и гостите със стихотворение, отдадено на месеца на обновлението за нов живот-март:

„ Нека Баба Марта пристигна с пролетта.

Нека тя ни донесе цветя.

А със тях и слънце, и още топлота

да идват вест след вест

И всяка следваща-по-хубава да бъде тя.

Месец март почука на вратата.

Птички към този момент свиват си гнездата

и пеят си щастливи песни.

Желая Ви доста забавни мартенски дни   чудесни!

Честита Баба Марта! “

Детското заведение посрещна Баба Марта с освежен интериор-цветни щори с изображения на детската дъга, килими на цветя и цветовете на дъгата и антибактериална настилка на пространствата.

„ Нека този прелестен български празник донесе доста здраве, благополучие и забавление на всички деца в ДЯ „ Дребосъчета “.А на медицинския личен състав, който се грижи за тях и на техния шеф Елена Попова-позитивни страсти и пролетно въодушевление “, сподели кметът на регион „ Северен “ Стоян Алексиев, който бе посетител на тържеството.Той се включи интензивно в изработката на мартеница онлайн, с цел да покаже, че родните обичаи би трябвало да се съблюдават от дребни и огромни.

Сред гостите на събитието бе и секретарят на регион „ Северен “ Стайко Танев.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР