Децата вече боледуват по-често от коронавируса, като британският вариант се

...
Децата вече боледуват по-често от коронавируса, като британският вариант се
Коментари Харесай

Посочиха основните симптоми на коронавирус при децата

 Децата към този момент боледуват по-често от ковид, като английският вид се характеризира с повече болки в гърлото, мускулни болки, загуба на гласа, главоболие, зной и повръщане.

При доста малко от децата се губи обонянието. Когато имаме данни, че детето ни е било в контакт със инфектиран, или когато признаците не престават повече от 48 часа, би било хубаво да му се направи тест за COVID-19 и да се изолира, до момента в който се разбере резултатът. Това съобщи педиатърът доктор Пламен Масларски пред Нова телевизия.

По думите към момента няма данни децата да прекарват по-тежко вируса, само че въпреки всичко увери, че лечебните заведения у нас са в подготвеност да реагират и да одобряват деца в случаи на затруднения. 

Според изследване 42% от децата се разболяват в фамилията, 8% при мероприятия и единствено 3% в детски колективи, като тук става дума главно за огромните възпитаници. За други 42% не е открито къде са се заразили.

" Мит е, че децата разболяват повече от възрастните. Те заразяват останалите, тъкмо колкото и възрастните ", акцентира доктор Масларски.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР