Децата в Специално училище за ученици с нарушено зрение Проф.

...
Децата в Специално училище за ученици с нарушено зрение Проф.
Коментари Харесай

Дечица с увреждания във Варна се зарадваха на дарени музикални инструменти

 Децата в Специално учебно заведение за възпитаници с нарушено зрение " Проф. доктор Иван Шишманов " във Варна бяха доста разчувствани през днешния ден, когато дружно с началник Анатоли Колев и част от екипа му, свириха на новите музикални принадлежности в кабинета за музикална терапия. Инструментите са на стойност 2494 лв. – средствата, които бяха събрани на благотворителното събитие " Най-масовото правене на пица Маргарита навън “, което се състоя първата събота на месеца пред ресторант " Стария Чинар “ на Морска гара и беше проведено от началник Анатоли Колев.

Училището е закупило разнообразни типове детски перкусии, маракаси, дайрета, тарамбуки, звънчета, ксилофон, клавеси, рототоми, шейкър, кабаса, конга и обичаен български барабан с LED осветяване. Голяма част от старите, счупени принадлежности, не са били сменяни 7-8 години, показа един от учителите по музика. През терапия в музикалния кабинет минават всичките към 150 възпитаници с множествени увреждания от 1 до 12 клас. " Ние се радваме, че самодейността ни оказа помощ точно на тях “, показа началник Колев.

Директорът на учебното заведение Жулиета Петкова връчи Сертификат за дарението и благодари още веднъж на всички, които се включиха в събитието. Тя остана вярна на обичаните на учениците провокации и провокира гостите да вземат участие в музикалната терапия, и да свирят на принадлежности. Беше занимателно, пречистващо и същинско, сподели началник Колев. Той получи подарък – ръчно юридически равномерен инструмент, който ще е първи в сбирката му, както и отгледани от учениците подправки в саксия.

Припомняме, че събитието " Най-масовото правене на пица Маргарита навън “ – част втора, се организира първата събота на септември пред ресторант  " Стария Чинар “ на Морска гара. В него се включиха към 200 деца и възрастни, които вършиха пица Маргарита с същинско италианско брашно, доматен сос и моцарела, както и хамбургери, под управлението на майстори-пицари и кулинарни специалисти. Събрани бяха 2494 лв..

Първото издание на " Най-масовото правене на пица Маргарита навън “, се организира на 15 декември предходната година по време на " Улицата на готвачите “, а със събраните 1200 лв. бяха закупени и дарени артикули за топъл обяд всяка събота в продължение на три месеца на обществената кухня на Духовно-просветен Център " Св. Архангел Михаил “ във Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР