Децата в момента са настанени при неговите родители (Пейо Пеев).

...
Децата в момента са настанени при неговите родители (Пейо Пеев).
Коментари Харесай

След убийството в София: Двете деца на Габриела са настанени при родителите на Пейо

„ Децата сега са настанени при неговите родители (Пейо Пеев). Майката ще има достъп до децата си. Връчени са и заповедите и тя знае къде са настанени. Не е преустановяван контактът по телефона “, съобщи в предаването „ Тази заран “ доктор Надя Танева – изпълнителен шеф на Агенция за обществено подкрепяне.

За бащинство върху второто дете в фамилията с изключение на починалия мъж претендирал и някогашен народен представител

Жестокото ликвидиране бе осъществено преди седмица в София. 44-годишният Пейо Пеев е открит в опожарен автомобил, а преди този момент е бил удушен. За убийството са арестувани брачната половинка на Пейо – Габриела Славова и нейната майка Красимира Трифонова. Габриела има две деца, като едното е бебе на 4 месеца, за което някогашният народен представител от Политическа партия Велико Минков твърди, че е биологичен татко. Основната версия за убийството е спор за наставнически права.

„ Аз съм биологичният татко на второто ѝ дете “, сподели той

Тя изясни, че е направен проект за грижи и деяние, в който ясно са обрисувани по какъв начин по график ще бъдат проведени срещите сред майката и децата.

„ В началото те ще са наложително в наличието на специалисти, експерти, обществени служащи “, сподели Танева.

По думите му, в случай че публичната реакция е била оценена, е можело да не се стигне до съдбовен край

„ Настаняването на децата трябваше да се извърши доста незабавно. Често обществените служащи би трябвало да вземат за минути това решение, защото фамилният кръг на майката е забъркан в това действие обществените служащи решиха, че най-хубаво би било децата все още да бъдат настанени в това семейство. Тази мярка може да бъде изменена. Те се посещават всеки ден “, изясни тя.

Танева добави, че децата не са имали доста контакти с родителите на Пейо, само че са общували постоянно по телефона.

Изследват се шокиращи фрагменти към нещастието, в която са забъркани майка и щерка, сподели гл. секретар на Министерство на вътрешните работи

По думите ѝ Пейо не е търсел помощта на обществените.

„ Съсед е подал сигнал преди три години до телефон 112, а по-късно е ориентиран към обществените служби за това, че дете е оставено без контрол. Това се случва 2021 година, а две години по-късно Социалните служби работят с родителите – Габриела и Пейо. Майката е ориентирана към обществени услуги и две години експерти работят с нея, за това по какъв начин се отглежда дете в тази възраст и какви са неговите потребности. През тези две години Пейо в никакъв случай не е имал искания към метода на развъждането на детето, а самият той е заявил, че вижда детето си съвсем всяка събота и неделя “, сподели Танева.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР