Децата трябва първо да обикнат треньора си и след това

...
Децата трябва първо да обикнат треньора си и след това
Коментари Харесай

Петър Киров: Децата трябва първо да обикнат треньора си и след това спорта



„ Децата би трябвало първо да обикнат треньора си и по-късно да обикнат спорта “, това е посланието на проф. Петър Киров към родителите и децата. Двукратният олимпийски първенец в класическата битка събра елита на този спорт във връзка 50-годишния празник от спечелването на първата купа от игрите Мексико през 1968.

Негови посетители бяха олимпийските първенци Боян Радев и Георги Мърков, както и Стефан Ангелов, Гюро Гюров, Нено Ненчев, президентът на Европейската федерация по битка Цено Ценов, както и президентът на БФ Борба Христо Маринов. Юбилеят почете и Димитър Златанов, сребърен олимпийски медалист във волейбола.

" Да, имам загуби, само че те се броят на пръстите ми на едната ръка. Преди олимпиадата в Мексико ми беше най-трудно, тъй като имах сериозна конкуренция в България. И безусловно до последния ден не се знаеше кой ще замине за олимпиадата. Никога не съм имитирал. Имитаторите са обречени на крах. Дори са ме питали за Боян Радев, дали не му имитирам. Боян е първият, дублирал олимпийската си купа. Той беше буря, мощ. На финала на олимпиадата тушира противника си. Каква по-безапелационна победа от това. Аз имах различен жанр на битка ", съобщи проф. Киров

Петър Киров е първият притежател на златния пояс " Никола Петров " и 11 пъти става първенец в 11-те присъединяване в шампионата. Приет е и в залата на славата на битката в щата Оклахома. В 13-годишната си кариерата има 52 златни медала.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР