Децата трябва да ходят на училище, разпоредил съм и да

...
Децата трябва да ходят на училище, разпоредил съм и да
Коментари Харесай

Борисов разпоредил карантината да бъде 10 дни |

Децата би трябвало да вървят на учебно заведение, разпоредил съм и да понижат карантината на 10 дни. В момента лекарите тестват колкото е належащо, по тази причина дневно страната харчи над 120 000 лв. за проби.

Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов в Брюксел, оповестиха от Дондуков 1. 

Най-после имаме един общ проект за деяние против COVID-19 от Европейската комисия. Но съгласно мен сме закъснели. Трябваше да го създадем още през юли, а не в този момент в под паника дейности доста от страните членки да подхващат ограничения и да се стига до разнобой в дейностите ", сподели още министър председателят при започване на втория ден от постоянното съвещание на Европейския съвет в Брюксел.

Премиерът означи, че с останалите евролидери са подчертали върху предварителната защита против разпространяването на ковид, в това число на носенето на маски. „ Спазването на отдалеченост е вторият извънредно значим фактор. Третият е дезинфекцията ", посочи министър-председателят Бойко Борисов. Българският министър председател добави, че в случай че се ползват написаните от Министерството на здравеопазването условия в заповедите, няма да се постанова да се подхващат каквито и да било други ограничавания. 

Борисов моли към отговорност и самоконтрол на жителите на публичните места и акцентира, че е значимо да се пази психологичното здраве на хората. 

По отношение на полемиките в Европейския съвет за Зелената договорка, министър председателят съобщи, че е показал проблемите на България, каквито имат и други страни членки, по отношение на постигането на климатична индиферентност в Европейски Съюз до 2030 година

„ Изводът, който мога да направя от изявленията и на сътрудниците е, че при желаното 60-процентно понижение на нездравословните излъчвания, Съветът ще се спре на 55% понижение до 2030 година ", сподели още Борисов. Той подчертава, че България би трябвало да работи доста интензивно и бързо по Зелената договорка. „ Без популизъм, без партийност, тъй като това ще стане до 2030 година А по какъв метод – дали посредством понижение на нездравословните излъчвания от колите, дали от централите или от други браншове на стопанския живот, ще би трябвало да ги понижим. Това е решение на Европейския съюз и те ще бъдат доста прецизни в осъществяването му. Това споделям и на българските жители ", посочи министър-председателят Бойко Борисов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР