Децата се нуждаят от двама родители. Но не на всяка

...
Децата се нуждаят от двама родители. Но не на всяка
Коментари Харесай

Мъжът или жената трябва да гледа децата след развода?

Децата се нуждаят от двама родители. Но не непременно.

Когато в фамилията липсва съгласие и дребните стават очевидци на грозни подиуми, сигурно не може да се приказва за здравословна и щастлива фамилна среда. Писали сме нееднократно по въпроса би трябвало ли, или не родителите да остават дружно поради децата, по тази причина тук ще насочим вниманието си към нещо друго.

При състояние че двойката е положила старания да изглади взаимоотношенията си, само че това не се е получило, разводът остава само допустимо решение. Причините могат да бъдат най-различни – липса на обич, физически и/или душевен тормоз от страна на единия от сътрудниците, нова връзка и така нататък

Какво става обаче с децата?

В множеството случаи сме привикнали съдът да дава правата на майката. И това е заслужено. Обикновено майката е тази, която е по-отдадена на фамилията, по-обвързана с децата си. Кой знае къде седят облеклата на децата, кой знае имената на съучениците и учителите на децата, кой знае извънкласните занимания, кой чете приказки преди лягане… Обикновено майката е тази, без която децата не могат.

Но не във всички случаи.

Понякога, колкото и необикновено да звучи, майката не желае или е просто неспособна да се грижи за децата си и в този случай би трябвало да се вземе поради бащата. Би трябвало да му се гласоподава доверие и обществото да не гледа съжалително на уединен татко, тъй като той също има отговорности към децата си.

Интересно е по какъв начин не би представлявал интерес въпросът работеща самотна майка, само че за сметка на това работещият уединен татко е постоянно чудноват и необикновен като еднорог.

Понякога бракоразводните каузи се трансформират в същинска война сред (бившите) съпрузи, които в желанието си да се наранят един различен не помнят децата и изцяло подценяват това кое е в действителност добре за тях. В случай че децата са по равно привързани към родителите си и не могат да вземат решение при кого желаят да живеят, а от своя страна родителите са също еднообразно безапелационни в желанието си да се грижат за децата, то тогава би трябвало да помислите за разделение на родителските права. Преглътнете егото си в името на щастието на личните си чеда. Не превръщайте подялбата на правата в своя борба и собствен трофей. Зрелите хора съумяват да подредят целите не съгласно егото, а съгласно положителното на децата. Вие може да намерите нов сътрудник и да продължите живота си, само че те имат една майка и един татко. Опитайте се да запазите положителния звук, да извършите раздялата по цивилизован метод, да запазите спокойствието на децата си, да ги уверите, че ги обичате.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР