Децата са цветята на живота, но повечето от нас вероятно

...
Децата са цветята на живота, но повечето от нас вероятно
Коментари Харесай

Валентина е единствената жена в света родила 69 деца, а историята й е повече от невероятна

Децата са цветята на живота, само че множеството от нас евентуално ще имат дребен букет от 2 или 3. Въпреки това, историята споделя за жена, която е родила невероятната численост 69 деца. Всичко това се е случило през 18-ти век. Според историческите сводки името й е Валентина Василиева и точно тя държи върха на Гинес за най-вече деца.

Днес от  jenata.blitz.bg  ви предлага опция да се потопите в история, която изпитва до краен лимит границите на тялото на дамата и да решите дали да й вярвате или не. В края на публикацията сме ви подготвили дребен бонус за легенди, свързани с раждането на доста деца, тъй че не го пропускайте!



Валентина Василиева е първата жена на селяндур на име Фьодор Василев от Шуя, Русия. Семейството живее през 1700 година, сред 1707-1782. Смята се, че Валентина е умряла на 76-годишна възраст, оставяйки след себе си поколение, състоящо се от 69 деца, от които единствено две момчета са умряли като бебета.



Според Световните върхове на Гинес,тя е „ най-плодотворната майка, раждала се и раждала в миналото ”. Жената минава през 27 бременности - 16 от тях са с близнаци, 7 - тризнаци и 4 - четиризнаци.



Очевидно тя не е раждала през целия интервал от живота си. Когато от  jenata.blitz.bg  изчислявахме нейните „ плодородни “ години, разбрахме, че те се падат от почти сред 1725 и 1765 година. Това значи 40 години за 27 бременности. Това може да наподобява задоволително на пръв взор, невероятно на втори взор и подозрително за третия взор, тъй че дано създадем някои калкулации.

Може да знаете, че междинната бременност лишава 40 седмици. Но колкото повече деца имате в утробата, толкоз по-вероятно е вашият термин да настъпи по-рано. Според изчисленията госпожа Василиева може да е имала 37-седмична бременност с близнаци, 32-седмична бременност с тризнаци и 30-седмична бременност с четиризнаците.

Ако прибавим всичко това, ще получим 936 седмици. Една година се състои от 52 седмици, тъй че в случай че разделим получените цифри, получаваме 18 години. Така че, госпожа Василиева е трябвало да прекара цели 18 години от живота си с надут корема. Звучи много предизвикателно единствено по себе си, нали?

Експертите по репродукцията слагат под въпрос цялото това нещо

Докато теоретично госпожа Василиева имаше задоволително време, с цел да износи всичките си бебета, има още няколко обстоятелства, които би трябвало да се вземат под внимание.

Първо , има такова нещо като многократна овулация, когато тялото на дамата отделя няколко яйцеклетки на един цикъл. Въпреки че това не е най-често срещаното нещо в света (приблизително 5-10% от всичките ви менструации са такива), към момента има късмет Валентина да е просто феномен. Много специфичен, апропо, в случай че тя е съумяла да избегне синдрома на изчезващия близнак: явлението, което се случва, когато един от близнаците (или няколко) се всмуква от плацентата, по-силен плод, или даже тялото на майката. Синдромът е много постоянно срещан при многоплодна бременност и се среща в 21-30% от случаите.



Второ , бременността и раждането са предизвикателство за тялото на дамата. Когато бременността е една след друга е период от по-малко от 18 месеца, рискът от затруднения се усилва както за майката, по този начин и за бебето. Тялото на дамата просто не разполага с задоволително време, с цел да се възвърне от всички промени, породени от предходната бременност, както и да възвърне всички изгубени хранителни субстанции. Сега, в случай че две от бременности са рискови, представете си, че имате 27 от тях, без да имате време за отмора.

Трето , специалистите се съмняват, че доста от децата (както и тяхната майка) ще оцелеят даже с днешните медикаменти, да не приказваме за съветската провинция от 18-ти век. По това време всяка бременност е представлявала риск. Добавете обстоятелството, че те са отрудени селяни и би трябвало да работят и да се грижат за децата по едно и също време. О, и не забравяйте за храна и облекла за цялата навалица. Родителите могат доста добре да си показват защо приказваме, нали?

Тази история е подкрепена от обстоятелства

Сега, откакто знаете всички научни подозрения и не вярвате, че това може да е правилно, дано ви кажем, че съществуват исторически обстоятелства, които приказват в интерес на Василев.

Имаше лист, изпратен от Николския манастир на Москва на 27 февруари 1782 година, който сподели, че Федор Василев е имал 82 деца живи по това време от два брака. Втората му жена го е „ дарила “ с 18 деца: 12 близнаци и 6 тризнаци. Данните от листата са оповестени през 1834 година в Санкт-Петербургската гледка.



През 1783 година сп. " Джентълменс " разгласява публикация, в която е включен лист на случая с Василиева. Авторът на листата споделя, че „ изключителната плодовитост “ може да идва от „ мъжа независимо, или от дамата, или и двете дружно “, само че по-вероятно е повода да е Феодор, както се повтаря историята с втората му брачна половинка.

Статията на Ланце твърди, че Френската академия на науките се е пробвала да проверява случая и се обърнала към Императорската академия в Санкт Петербург. Било им казано, че Василеви живеят в Москва и са получили „ специфични услуги ” от държавното управление.

Бонус: „ Василевското семейство ”



Често се промяна, че на тази фотография е събрана голямата Василева фамилия, само че в действителност това е неточност. На тази фотография можете да видите фамилията на Джоузеф Ф. Смит, един от ръководителите на Църквата LDS. Той бил женен 6 пъти и станал татко на 45 биологични и 5 осиновени деца.

 


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР