Децата с високи и средни академични постижения на 11-годишна възраст

...
Децата с високи и средни академични постижения на 11-годишна възраст
Коментари Харесай

Ново твърдение за връзка между интелигентността и употребата на канабис в юношеска възраст обърква учените

Децата с високи и междинни университетски достижения на 11-годишна възраст е по-вероятно да употребяват канабис в по-късна юношеска възраст спрямо децата с невисок триумф в учебно заведение, твърди ново изследване.  

Учените от Лондонския Юнивърсити колидж изследват учебните архиви на повече от 6000 деца. Техният разбор демонстрира, че децата със междинни университетски достижения на 11-годишна възраст е по-вероятно да стартират да използват канабис понякога или постоянно в юношеска възраст.

Що се отнася до децата с висок триумф в учебно заведение, резултатите са по-малко сигурни. Въпреки че те е по-вероятно да употребяват канабис в интервала сред 13 и 17-годишна възраст спрямо децата с невисок триумф, разликата сред двете групи не е статистически значима. С други думи, може да се дължи на случайност. Що се отнася до интервала сред 18 и 20-годишна възраст, групата с висок триумф има доста по-голяма възможност да употребява канабис непрекъснато или понякога спрямо групата с невисок триумф.

Предишни проучвания са разкрили ясна връзка сред учебния триумф и интелигентността, така че свидетелствата допускат, че по-умните деца е по-вероятно да пушат марихуана спрямо по-малко надарените им връстници. Големият въпрос е: Защо?

Авторите на проучването признават, че техните резултати не разпознават ясно аргументите за връзката сред университетските качества и използването на канабис в юношеството. Въпреки това получаваме по-добра тенденция, в случай че обърнем въпроса наопаки: за какво децата с по-нисък триумф на 11-годишна възраст е по-малко евентуално да пушат марихуана в по-късна възраст?

Така се отваря опция за разнообразни пояснения: да вземем за пример, дали ниският научен триумф е обвързван с по-ниска осведоменост за разнообразни благоприятни условия да експериментираш с нови прекарвания и по-малко предпочитание да оспорваш публичните правила? Това остава в областта на догатките, само че показва цялостен нов набор от въпроси за по-нататъшно проучване.

IFLScience

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР