Децата с хронични заболявания вече ще кандидатстват за прием в

...
Децата с хронични заболявания вече ще кандидатстват за прием в
Коментари Харесай

Променят критериите за прием в детските градини

Децата с хронични болести към този момент ще аплайват за банкет в столичните детски градини. Към момента приемът става единствено по преценка на шефовете, което докара до редица нередности в забавачките. Това е една от измененията в приема за детски градини, които ще бъдат прегледани на идното съвещание на Столичния общински съвет. Друга оригиналност е, че малчуганите от частни ясли също ще получават по една точка за кандидатстването.
 
Подобно на предходната година се резервират трите точки за непрекъснат адрес на родителите и две точки за сегашен адрес.  Постоянен или сегашен адрес в региона ще дават една точка. Толкова ще получават и децата с един работещ родител или подобен, който е студент. С една точка ще са и малчуганите, които са посещавали ясла или почасова подготовка в същото заведение.
 
Запазват се и точките при обществените критерии – шест за деца с двама умряли родители, три за тези с един родител, три за деца от многодетни фамилии, една за деца, които имат брат или сестра в същото детско заведение.
 
Новото е, че децата с хронични болести към този момент ще се борят за място в детските градини. Досега това ставаше по преценка на шефовете, само че поради множеството нарушавания и банкет по втория метод локалната власт реши да сътвори специфичен критерии за тези деца. Съответно разнообразни точки ще има за малчуганите с разнообразни болести. Освен това в една група към този момент ще има място единствено за пет деца с хронични болести, а не както е до момента – до 10.
 
Децата и от частните ясни към този момент ще могат да аплайват дружно с тези от държавните. Всички те ще получават по една точка. Пред Дарик отрасловият заместник-кмет Тодор Чобанов разяснява, че по този метод ще се отстрани опцията за дискриминация.
 
Всички нови критерии ще бъдат разисквани в локалния парламент този четвъртък.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР