Децата с аутизъм често имат дефицити на витамини и минерали

...
Децата с аутизъм често имат дефицити на витамини и минерали
Коментари Харесай

Все повече деца у нас са диагнистицирани с аутизъм

Децата с аутизъм постоянно имат дефицити на витамини и минерали

Увеличава се броят на децата, диагностицирани с аутизъм у нас, това сподели пред Дарик доктор Милена Коцева. Тя е майка на дете от спектъра и доктор, който пробва да оказва помощ на други родители за определяне и заменяне на дефицитите на витамини, минерали и аминокиселини в организма на децата им, каквито се следят освен това положение, с цел да може по този начин да се подкрепи работата на поведенческите терапевти.

" Децата, които се диагностицират с аутизъм, непрестанно нарастват като численост. Спорен е въпросът на какво се дължи това. Повечето откриватели се сплотяват към тезата, че част от новодиагностицираните деца се диагностицират заради усъвършенстваната диагностика. Но тази част не може да изясни цялостното повишение на броя деца с аутизъм ", разяснява доктор Коцева.

" Аз съм последовател за комплексния метод за терапия на децата с аутизъм. Това значи, че с изключение на със общоприетите логопедична, психична и ерготерапевтична помощ, е добре децата с аутизъм да бъдат тествани за някои съществени дефицити и несъответствия на минерали, витамини, амино- и мастни киселини. Наличието на такива несъответствия може да има директно отношение към нервопсихическото развиване на детето ", съобщи още тя.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР