Децата от центровете за настаняване от семеен тип в София

...
Децата от центровете за настаняване от семеен тип в София
Коментари Харесай

ПП-ДБ-СС в СОС: Децата от центровете за настаняване ще могат да спортуват безплатно

Децата от центровете за настаняване от фамилен вид в София да не заплащат такси за общински спортни обекти.

Предложението е на общинския консултант от " - " (Спаси София) Симеон Ставрев, което ще бъде прегледано на идното съвещание на Столичния общински съвет на 28-и март. За задачата се предлага смяна в Наредбата за ръководство и предписание с общински спортни обекти и за финансово подкрепяне на спортната активност на територията на Столична община. Ако общинарите поддържат промените, отпадането на таксите ще влезе в действие от 15-и април тази година, защото всяка смяна в Наредба изисква едномесечен период за публично разискване. 

На територията на София има 25 центъра за настаняване от фамилен вид с по 10 деца във всеки. Месечно центровете заплащат по над 1400 лв., с цел да могат децата да посещават общински спортни обекти, какъвто е на образец аквапарк „ Възраждане “.

Според вносителя Симеон Ставрев с премахването на таксите, децата ще могат доста по-често да посещават спортни обекти. „ Спортът е един от методите те да бъдат интегрирани по-добре в обществото, каквато потребност несъмнено имат, откакто нямат родители, които да се грижат за тях. В момента премислям последващо предложение, с което децата да бъдат освободени и от такси от общинските културни обекти. “, уточни още общинският консултант.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР