Децата не живеят по същите ограничаващи правила, като нас. Те

...
Децата не живеят по същите ограничаващи правила, като нас. Те
Коментари Харесай

Забавни детски отговори на важни въпроси

 Децата не живеят по същите ограничаващи правила, като нас. Те имат фантазии, които са действителни и не са привикнали да живеят с мисълта, че действителността с нещо ги задължава, че са преследвани от скучните и неотложни условия на заобикалящата ги среда. Децата оферират нов и пресен взор върху нашите лични парадигми. Денят, в който спрем да слушаме децата и да се учим от тях е денят, в който ще спрем да се развиваме като персони.

Какво е душата? - Душата е, когато мама ти постави сладки на масата, а ти оставяш на братчето си. (8 г.)
Душата има форма на сърце. (8 г.)

Какво е тъгата? - Тъгата е, когато един човек отива при различен и доста пие. (7 г.)

Защо конете имат подкови? - На коня му поставят подкови, тъй като те са по-леки от него и се движат по-бързо. (8 г.) На коня му поставят подкови, с цел да не падне по тил. Когато му пернат мотива, той се стопира, с помощта на подковите. (9 г.) На коня му поставят подкови, с цел да тропа по улиците, тъй като другояче не би бил кон. (7 г.)

Какво значи думата “модерен ”? - Модерен е, когато видиш нещо хубаво и скъпо, а нямаш пари. (12 г.)

Как съумяват прелетните птички да летят денонощно хиляди километри? - Лястовичките, когато потеглят за топлите страни, по пътя се настаняват на щъркеловите крила и си почиват. Когато тръгнат на подобен отдалечен път, птиците си взимат ястие. Преди да отпътуват, стоят месец-два да си починат. (7 г.)

Как се схващат птиците или животните между тях, когато ние хората си приказваме и от време на време не се разбираме? - Птиците и животните се събират и си приказват шепнейки, а на нас ни споделят единствено “мяу ”. (10 г.) Рибите се схващат между тях, когато вършат мехурчета с уста. (8 г.) Рибите се схващат посредством знаци. Майка им ги учи на писмеността на перките. (8 г.)

Как хората от малкия екран знаят какво ще бъде времето на следващия ден? - Човекът от малкия екран знае, че на следващия ден ще вали, тъй като чете какво е написала майка му. (6 г.)

Ако Земята се върти, за какво не падаме от нея? - Върти се единствено Земята, асфалтът не се върти. (6 г.) Земята е кръгла, само че ние не падаме от нея, тъй като улиците са прави. (8 г.) Земята има кръгла форма. Ние не падаме, тъй като не вървим там, където е кръгла. (7 г.)

Защо Земята се върти? - Земята се върти, с цел да имат всички страни Земя. Тя, когато се върти, дава Земя на всички страни. (7 г.)

Какво е затъмнението? - Затъмнението е липса. (12 г.)

Какво е упоритост? - Амбицията в живота значи да си лакомец. (10 г.)

Какво е възрастният? - Възрастен значи възрастно дете. (10 г.)

Какво е усмивката? - Да се усмихваш значи да се смееш мислено. (8 г.) Да се усмихваш е, когато някои хора се смеят със затворена уста, с цел да не пречат на другите. (7 г.)

Защо се мием със сапун? - Ние се мием, с цел да вкараме сапун в очите на микробите. (5 г.)

Какво е дрогата? - Дрогата е тип растение, което гангстерите изсушават и взимат като медикамент, с цел да не помнят постъпките си. (14 г.)

Какво са сълзите? - Сълзите са направени от морето и по тази причина са солени. (7 г.) Сълзите се появяват, когато мозъкът мисли и се изпотява и потта излиза през очите. (11 г.)

Какво е газирана вода? - Газираната вода е вода с капчици. (7 г.)

Колко години трае детството? - Децата живеят 35 години, младежите 25, а възрастните за 5 години умират. (8 г.) Детството продължава най-дълго и от самото начало искаш да пораснеш. (9 г.) Детството продължава 5 години и по-късно идва учебното заведение. (6 г.) Детството продължава 20 години и по-късно децата стартират да остаряват. Старостта продължава до 88, а по-късно ставаш на 89 и би трябвало да умреш. (7 г.)

Какво е гений? - Талантът е хубост на мисълта. (12 г.)

Какво е мъглата? - Мъглата е пушек, който отива на небето, тъй като тук към този момент няма място. (7 г.) Мъглата е гъста светлина, през която човек не може да вижда. (9 г.) Мъглата е светла мрачевина. (5 г.) Мъглата е заледен вятър. (7 г.) Мъглата е небе, пристигнало на земята. (7 г.)

Какво е небето? - Небето се разхожда високо и се огъва. (7 г.)

Какво са микробите? - Микробите са доста дребни бръмбарчета, които се крият. Те виждат, че си си купил картофи, скачат върху тях и в случай че не ги измиеш, умираш. (7 г.) Микробите влизат в индивида и там оставят всевъзможни мърсотии, тъй като са им мръсни краката и по този начин човек се разболява. (7 г.)

Как светят светулките? - Светулките имат мъничко коса и газ и джуджетата им дават огън да се възпламенят. Светулките не умират, те светят до момента в който изгасне огъня и когато им порасне още коса отново светят. (10 г.) Светулките могат да светят, тъй като са парченца от звезда. Когато почине човек, пада звезда и от тази звезда се раждат светулки. (10 г.) Светулките са мънички, имат лампа и вървят при хората, които сънуват, осветяват ги с лампата, с цел да видят какво сънуват. (7 г.)

Защо някои охлюви имат къща, а други не? - Някои охлюви си имат къщички, тъй като са спестявали, не са яли картофи, а единствено цветя и по този начин с времето си построили къщички. (7 г.)

Дали звездите и светулките си приказват нещо през дългата нощ? - Звездите питат дребните светулки какво вършат през късия си живот, а светулките се чудят какво ядат звездите, че живеят толкоз дълго. (12 г.)

Дали сънят изцапва хората, че заран си мият лицето и ръцете? - Тъй като сънят е черен, би трябвало заран да се мием. (11 г.)

Защо някои паяци имат кръстче на гърба си? - Защото са свещеници на паяците. (7 г.)

Защо диригентът маха с ръце и пръчица, когато дирижира? - Той ръкомаха, с цел да покаже посоката на звука. (11 г.) Диригентът има пръчица, тъй като е грозно да демонстрира с пръст на контрабасиста накъде отива симфонията. (10 г.)

Защо ние жителите нямаме толкоз декорации по облеклата, колкото селяните? - Ние жителите нямаме толкоз модели и декорации на облеклата, тъй като ние имаме работа, а селяните, когато оберат царевицата към този момент нямат какво да вършат и си вършат облекла.

Защо сънуваме? - Сънищата са, с цел да можеш да спиш. Тъй като очите непрестанно виждат нещо, желаят и нощем да виждат. (7 г.) Сънищата са за това, когато почине татко ти, да можеш да го виждаш. (7 г.) Сънуваме, с цел да не скучаем нощем. (7 г.)

Защо цветята имат мирис? - Цветето ухае, тъй като когато пристигна пчелата и вземе меда, да му остане най-малко аромата. (8 г.)

Защо кокошката не лети като другите птици? - Кокошката не лети нависоко като другите птици, тъй като се опасява да не си изтърве яйцето.

Защо млякото е бяло, а не зелено като тревата? - Млякото има бял цвят, тъй като индивидът не би ял, в случай че кравата би направила простотията да си оцвети млякото в синьо или зелено. (7 г.) Млякото е бяло, тъй като през зимата, когато няма трева, кравата яде хартия. (7 г.)

Какъв цвят има водата? - Водата има стъклен цвят. (8 г.) Водата има бляскав цвят. (9 г.)

За какво са веждите? - Веждите са, с цел да държат челото високо и да не пада върху очите. (6 г.)

Защо съществуват часовници с кукувица, а не с петел, откакто петелът е прочут като утринен будилник? - Часовниците са с кукувица, а не с петел, тъй като кукувичето е първата птица-будилник. (11 г.) Много по-лесно часовниковият механизъм ще каже “Ку-ку ” в сравнение с “Ку-ку-ри-гу ” (13 г.) Майсторът, който за първи път поставил кукувица в часовника, решил, че е мъчно да смали петела, с цел да го вкара вътре и по този начин кукувицата останала там. (11 г.)

На вратата на сърцето на някой би трябвало да се молим, да нахлуем или да чукаме? - На вратата на сърцето на някой не би трябвало нито да чукаш, нито да нахлуваш, нито да се молиш, а единствено да пееш. (11 г.)

Инфо: www.obekti.bg

Източник: uchiteli.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР