Децата на обвинената в убийство жена в София са под

...
Децата на обвинената в убийство жена в София са под
Коментари Харесай

Шалапатова: Децата на Габриела, обвинена в убийството на Пейо Пеев, са в сигурна семейна среда

Д ецата на упрекнатата в ликвидиране жена в София са под грижата на близки и родственици, те са в сигурна фамилна среда, заяви министърът на труда и обществената политика Иванка Шалапатова пред.

" Когато има спешен случай, разчитаме на близки и родственици, на приемни фамилии, тъй като това е актуалният метод, по който може да се помогне ", изясни министърът. 

В неделя в кв. " Драгалевци " беше открит опърлен автомобил, в който беше намерено тяло на мъж. За закононарушението са упрекнати брачната половинка на убития и нейната майка. 

" Системата за приемна грижа не е добре развита, както и системата за развъждане на деца при близки и родственици ", съобщи министър Шалапатова. Имаме по-високи упоритости, а точно повече български фамилии да създадат крачката и да поемат грижата за дете в потребност, когато родителите не са в положение, уточни тя. 

„ Приемната грижа беше ръководена единствено с европейски средства и на планов принцип, което не може да продължава “, сподели министърът. Тя акцентира, че настаняването на деца под приемна грижа е една доста комплицирана смяна в живота на детето, както и в динамичността на приемното семейство. Имаме упоритост в тази посока – да я създадем професионална и добре подкрепена, означи тя. 

Министър Иванка Шалапатова разяснява и демографската обстановка в страната.

" Като Министерство на труда и обществената политика към този момент сме образували работна група от представители на гражданския бранш, университетските общности, които вършат дългогодишни проучвания, представители на институции. Ясни са най-тежките фактори, които са довели до демографския срив. Първият е здравният статус и високата смъртност, точно по тази причина тук ще бъде извънредно значимо насочването на финансови вложения, само че и подобряването на качеството на здравната грижа. Вторият фактор е модернизирането на образованието, просветителната система би трябвало да бъде високопродуктивна от позиция на основаване на нужните пълномощия и умения при децата, с цел да имат добра реализация. Важен приоритет е и жилищната политика ", уточни още тя. 

На въпрос дали ще остане министър в кабинета след ротацията, тя отговори, че е подготвена да продължи работата си, тъй като започнатите промени са дълбоки и сложни. 

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР