Децата на бежанци ще се приемат в детските заведения в

...
Децата на бежанци ще се приемат в детските заведения в
Коментари Харесай

Приемат деца на бежанци в градини и ясли в Пловдив без електронно класиране

Децата на бежанци ще се одобряват в детските заведения в Пловдив без да минават през тегавата процедура за електронно класиране. Приемът ще се прави по административен ред, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Електронно класиране няма да се ползва още за децата от специфичните групи в ДГ " Елица ", които се одобряват по специфичен ред, избран от Министерството на образованието и науката. По административен ред ще се одобряват деца, настанени по реда на Закона за протекция на детето в профилирани институции (Домове за деца, лишени от родителска грижа) или в обществени услуги в общността от резидентен вид (Центровете за настаняване от фамилен вид за деца, Кризисен център, Приют). Облекчената процедура ще важи и по отношение на малолетните лица, търсещи и/или получили протекция (временна/международната) по смисъла на Закона за убежището и бежанците “.

Новият ред за банкет се залага в изменението на Наредбата на Общински съвет Пловдив за изискванията и реда за записване, отписване и пренасяне на деца в общинските детски ясли и детски градини на територията на Община Пловдив. Документът ще се разисква на сесията на 26 май.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР