Децата, които играят на открито, имат по-силно усещане за цел

...
Децата, които играят на открито, имат по-силно усещане за цел
Коментари Харесай

Защо децата трябва да играят сред природата

Децата, които играят навън, имат по-силно чувство за цел и самореализация от тези, които не го вършат, счита ново изследване.

Изследването, оповестено в научното списание Journal of the Study of Religion, Nature and Culture, демонстрира, че децата, които са играли навън сред 5 и 10 часа седмично, имат „ по-силна духовна връзка с природата “.

" Тези полезности са необикновено значими за човешкото развиване и благополучие.  – споделя водещият създател на проучването Гретел Ван Вирен. – Бяхме сюрпризирани от резултатите. Преди да създадем изследването, се запитахме: „ Дали е просто мит, че децата имат такава дълбока връзка с природата? “

Но открихме, че то е правилно по голям брой дълбоки способи. “

Малкото изследване, извършено с присъединяване на 10 деца от фамилии с най-вече християнски културен декор (7 от 10-те), изследва по какъв начин те взаимодействат с естествения свят посредством дълбинни изявленията, дневници и наблюдаване.

Децата, които прекарват повече време навън , усещат повече примирение пред силата на природата, както и възприятие за принадлежност към света.

Играта навън в допълнение усъвършенства и способността на децата да правят оценка хубостта.

Тези деца виждат по-добре цветовете, симетрията и равновесието в природата, демонстрират повече въображение и любознание.

„ Съвременният живот е основал огромна отдалеченост сред хората и природата. Постепенно започваме да осъзнаваме, че това не е добре по доста разнообразни способи. Така че това е заплашителен въпрос: по какъв начин това ще засегне нашите деца и по какъв начин ще отговорим? “

Накрая откривателите интервюират родителите. Оказва се, че децата, които са прекарали най-вече време навън, са имали родители, които са правили същото като деца.

Родителите считат, че това прекарване е оформило доста живота им като възрастни.

Източник: PsyBlog

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР